Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Liberality: faire basics aan een faire prijs

Liberality: faire basics aan een faire prijs

Liberality (Engels voor vrijgevigheid) is een webshop met bio, eco, fair en vegan kleding voor een betaalbare prijs. Een startup met grote ambitie. Achter de webwinkel staat Cas Schelvis, een jonge ondernemer die vastberaden is om de wereld te verbeteren door de kledingindustrie schoner en eerlijker te maken door eerlijke kleding betaalbaar en bereikbaar te maken.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik Liberality nog niet kende. Op zich goed, want dat wil zeggen dat de markt met eco, bio en faire kledij groter en groter wordt en het dus voor bewuste klanten makkelijker en makkelijker wordt om online duurzame kleding te vinden. 

 

Liberality
Een mooie knipoog naar de actie ‘who made your clothes’. Foto (c) Liberalityfashion

 

Betaalbaar

Cas wil bewijzen dat het kan om kwalitatieve en duurzame kleding aan te bieden aan een eerlijke prijs. En dat eerlijk kan je letterlijk nemen. Een T-shirt kost tussen de 15 en de 20 euro, een sweater rond de 50 euro. Door duurzame materialen te gebruiken die lang meegaan, heb je minder kleding nodig en moet je minder aanspraak maken op nieuwe grondstoffen. Onze sweaters gingen intussen al een paar keer in de was en blijven inderdaad heel mooi.

Maar eerlijk gaat ook over de vergoeding aan wie onze kleding maakt. Liberality kiest er bewust voor om in Bangladesh te laten produceren en net daar waar het zo vaak fout loopt, te tonen dat het anders kan. Door werknemers meer dan het minimumloon te betalen en normale werkomstandigheden en werktijden aan te bieden. ‘Want de omgang met onze medemens, dat vind ik nog het allerbelangrijkste’, zegt Cas hierover. 

Labels

Alle kleding wordt gemaakt van 100% organisch katoen of gecombineerd met gerecycleerd polyester. Dat en de beloftes over menselijkheid naar werknemers toe,  bewijzen het GOTS-label en de Global Recycled Standard. Liberality is ook aangesloten bij de Fair Wear Foundation (die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de kledingfabrieken). 

Webshop

Cas kiest bewust voor een webshop om geen marge te verliezen aan detailpartijen. De webshop is no nonsense en overzichtelijk opgesteld. Verwacht je niet aan rokjes en broeken in de meest recente mode, maar wel aan heerlijke T-shirt, sweaters en hoodies die doen verlangen naar vrije dagen met een boek in de zetel of lange wandelingen door het bos. Zo’n kleding waar we de voorbije lockdowns allemaal wel naar hebben gegrepen als we niet achter ons scherm zaten voor videovergaderingen. Wij kregen elk een T-shirt en een sweater / hoodie en droegen die meteen en veel. Let wel op: de maten vallen redelijk klein uit, vonden wij. Dus als je twijfelt, neem je best een maatje groter om te vermijden dat je bestelling moet terugsturen (want dat is ook niet zo ecologisch). 

Als jij dus nog een eco, bio, fair en vegan cadeautje zoekt in de vorm van een shirt of een sweater, heb je bij deze een goede tip. 

(P.S. Wij kregen de kleding voor dit bericht en mochten die ook houden. Maar dit beïnvloedt op geen enkele manier onze eerlijke mening over deze webshop.)

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.