Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Logeer dicht bij de natuur – deel 1

Logeer dicht bij de natuur – deel 1

Vertrek je binnenkort nog op vakantie of ben je net terug en heb je al zin om opnieuw te vertrekken? Dan vind je bij deze tips misschien inspiratie voor een ecologische en unieke vakantieplek!

Treehotel / Harads, Zweden

Dit boomhotel staat in het mooie dorp Harads, in het noorden van Zweden, ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de noordpoolcircel. Harads ligt vlakbij de Lule rivier en is omgeven door bossen en water.

“Waarom creëren we geen comfortabel, mooi ontworpen hotel dat zijn bezoekers de kans geeft om in harmonie met de natuur te leven, tussen de bomen?”, dachten de bedenkers van dit boomhotel. Et voilà, het mooie idee werd werkelijkheid. Samen met een groep bekende ontwerpers en architecten hebben ze een zestal unieke kamers gebouwd, die in harmonie zijn met de natuur én met hun eigen ecologische waarden. De kamers staan allemaal in het Boreal bos waar zij zelf ook wonen.

“Op deze manier leren we een bos te waarderen zonder dat er bomen omgehakt moeten worden. Dit Boreal bos is één van de longen van de aarde waar we voor moeten zorgen.”

Hun inspiratie kwam van de documentaire “Trädälskaren” (Treelover) van Jonas Selberg Augustsen. De film vertelt het verhaal van drie mannen uit de stad die op zoek gaan naar hun roots. Samen bouwen ze een boomhut en leren ze gaandeweg wat de boom betekent voor ons, zowel vanuit historisch als cultureel oogpunt.

De constructie en de dagelijkse gang van zaken in en rond de boomhutten van het Treehotel willen ze zo groen mogelijk maken.

Urnatur / Ödeshög, Zweden

Urnatur is een Zweedse eco lodge, gelegen in het zuidelijke deel van Zweden, meerbepaald in Östergötland.

In het Zweeds betekent Urnatur oude natuur of gemaakt van de natuur. Voor Ulrika en Håkan is Urnatur een manier van leven. Ze geloven in een natuurlijke en down-to-earth mentaliteit en willen voor een totaalpakket gaan. Alles wat Urnatur maakt of doet, draagt daarom dezelfde gedachte uit.

In 2007 opende Urnatur de deuren, als een plek voor ontspanning en reflectie. In het Holaved bos kan je genieten van de luxe van eenvoud door eventjes te leven in unieke houten cottages. Geen elektriciteit, maar een gezellige open haard en een zachte petroleumlamp zorgen voor warmte en licht. Volgens bezoekers een onbeschrijfelijke ervaring die niet in woorden te vatten is. Er zit niks anders op dan het zelf eens uit te proberen!

Urnatur, een gedicht van de Zweedse natuur.

Wolgan Valley Resort & Spa / Blue Mountains, Australië

Wolgan Valley is gelegen in de Australische Blue Mountains, een stukje werelderfgoed. De vallei wordt begrensd door de nationale parken Wollemi en Gardens of Stone.

Je kan deze unieke resort, die opgebouwd is rond een volledig gerestaureerde boerderij, met de wagen vanuit Sydney bereiken in een kleine drie uur of in 45 minuten als je voor een helikopter opteert.

Leden van de locale Aboriginal stam de Wiradjuri zuiverden de site met een oud ritueel voor het werk van start ging in het resort. Zij hebben op grote schaal bijgedragen aan het ontwikkelingsproces en ze blijven nauw verbonden met het pand en zijn geschiedenis. Er werd geen enkele boom omgehakt als gevolg van de bouwwerkzaamheden.

Het resort heeft een kuuroord waar je kan genieten van behandelingen, die speciaal ontworpen zijn vanuit Australische expertise, met lokale plantenextracten.

En als je ’s nachts je ogen opentrekt, kan je ze de kost geven met live wildlife beelden.

Al zin om te vertrekken?

Of wil je meer van dat voor je een keuze maakt? Meer inspiratie om dicht bij de natuur te logeren, vind je in het tweede deel

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.