Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Logeer dicht bij de natuur – deel 2

Logeer dicht bij de natuur – deel 2

Zijn jullie al in vliegende vaart vertrokken richting natuur en smaakt het naar meer? Dan hebben we hier nog een paar zalige tips! Droom even weg of maak het waar…

Blue Reef Cottages / Scarista op het eiland Harris, de Schotse Hebriden

In het dorpje Scarista op the Isle of Harris vind je deze prachtige Blue Reef Cottages terug. The Isle of Harris bevindt zich in de Hebriden, een uitgestrekte groep eilanden voor de westkust van Schotland.

Hier kan je genieten van een kwaliteitsvolle natuurvakantie. De Blue Reef Cottages zijn lid van de Scottish Tourist Board’s Green Tourism Business Scheme, een lang woord gewoon om te zeggen dat ze groen en goed bezig zijn!

Er staan twee met turf overdekte stenen huisjes die perfect geïntegreerd zijn in het ruige kustlandschap. Een grote glazen gevel biedt je een prachtig panoramisch uitzicht op de idyllische stranden en de Atlantische Oceaan. Elk eco huisje heeft een sauna en jacuzzi. Op het eiland kan je verschillende wandel- en fietsroutes volgen en kan je otters, zeehonden en arenden spotten.

De Blue Reef Cottages zijn bedekt met natuurlijk isolerende daken van turf en binnenkort zal er een windturbine geïnstalleerd worden die de huisjes van energie zal voorzien.

Het is moeilijk om er te geraken maar het is het proberen waard!

Ecocamp / Torres del Paine National Park in Patagonië, Chili

In Zuid-Amerika kan je logeren in het Nationale Park van Torres del Paine, in het Chileense deel van Patagonië.

Trek de maagdelijke beukenbossen in, bewonder kolossale gletsjers of geniet van het uitzicht aan de voet van de torenhoge granieten pieken van de Torres del Paine.

Het uitgangspunt voor het ontwerpen van het Ecocamp was om de nomadische geest van de oude bewoners te behouden. Deze inboorlingen werden Kawesqar of Alacalufes genoemd. Het ontwerp voor het kamp is dus geïnspireerd op de traditionele Kawesqar hutjes die een beetje op iglo’s lijken.

Ook voor het verkrijgen van energie werd de spirit van de inboorlingen behouden. Alle energie die ze nodig hebben, wordt verkregen uit 100% natuurlijke en hernieuwbare bronnen zoals water, zon en wind.

Las Nubes / Matapalo, Costa Rica

Las Nubes ligt op de top van een berg, boven de kustlijn van de Stille Zuidzee en recht boven het dorp Matapalo. Bovenop een bergtop gelegen zijn, heeft vele voordelen. Zo is het er koeler en kalmer en bevindt je je middenin ongerepte natuur. Het enige nadeeltje is dat het niet gemakkelijk is om op die top te geraken. Voor de steile tocht omhoog zal je minstens een 4×4 nodig hebben.

Las Nubes is een biotech lodge waar je kan relaxen, ontgiften en waar je je even kan terugtrekken in een eco vriendelijke en pure omgeving. Las Nubes wil een heilige plaats van geluk en levensenergie zijn, ver van alles, maar dichter bij zijn doel: een beter leven opbouwen door middel van bewustzijn, duurzaamheid en vriendelijkheid.

Het domein herbergt zes Cabinas, open hutjes in de vorm van een slakkenhuis. De structuur van het huisje is gebaseerd op de huizen van de inheemse Indianen. De openheid ervan zorgt ervoor dat je je één voelt met de natuur en dat er constant verse berglucht wordt aangevoerd. Naast het regenwoud slapen, is een tikkeltje avontuurlijk. De geluiden van tropische volgels, krekels en het ruisen van de oceaan zal je zacht in slaap wiegen.

Wil je nog meer de avontuurlijke toer opgaan, dan kan je binnenkort in een boomhut logeren in de vorm van een kolibrienest. All the way back to nature!

Ik ben al vertrokken! Wie komt er mee?


Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Logeer dicht bij de natuur – deel 2”

  • Bedankt voor de supertip, Steffi! We zouden volgend jaar graag naar Chili gaan en dan lijkt me het Ecocamp in Patagonië wel een must-stay. Ziet er adembenemend uit, prachtig concept in overwelidgende natuur… wie weet, wie weet … ik droom er alvast van 🙂
    Groet,
    Vee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.