Lust, Lekker en Gezond

Lust, Lekker en Gezond

 

Lustlekkergezond wil mensen laten proeven dat puur eten lekker en gezond is. Daarom richten Julie Berteloot en Lieven Deraeveze één keer per maand het gelegenheidsrestaurant Lust in.

Lieven groeide op in een vegetarisch gezinde familie. Zijn ouders richtten La vie est belle op, een bedrijf gespecialiseerd in vegetarische burgers. Sinds een aantal jaren werkt Lieven daar. Om zich te verdiepen in de culinaire wereld volgde hij een koksopleiding in Brugge, waar hij Julie leerde kennen.

Julie heeft voedings- en dieetkunde gestudeerd. Ze heeft een kookboek voor kinderen geschreven en heeft zich gespecialiseerd als sportdiëtiste. Koken is altijd haar favoriete hobby geweest en om haar kookkennis bij te schaven, besliste ze om een koksopleiding te volgen in Brugge.

De twee kwamen elkaar tegen en LUST was een feit…

I Eco: Waar staat LUST voor?

LUST staat voor een waaier van mogelijkheden, door het samenbrengen van onze ideeën en idealen. Met fantaseren, dagdromen en plannen maken, maar ook door veel werk en energie, gedrevenheid en motivatie geven wij ons concept steeds meer vorm.

I Eco: Wat is dat concept juist?

Een biologisch en ecologisch concept, daar kiezen wij vol overtuiging voor. We ondernemen op een duurzame manier en maken dus gebruik van locatie-delen en van streekgebonden producten. Kwaliteit, gezondheid, welzijn en plezier zijn onze pijlers!

I Eco: Hoe maken jullie gebruik van het concept locatie-delen?

Wij lenen een bestaand restaurant op hun sluitingsdag en gaan er dan aan de slag volgens ons eigen concept. Voor de locaties gaan we dan ook steeds op zoek naar een wisselend kader.

I Eco: Wat kunnen we verwachten van het gelegenheidsrestaurant?

In het gelegenheidsrestaurant presenteren we een gastronomische formule met een verfijnd vegetarisch 4- of 6- gangenmenu. Bijpassende biologische wijntjes zijn mits een supplement ook te verkrijgen.

I Eco: Jullie koken op maat in het restaurant. Leg eens uit.

We trachten zo ecologisch mogelijk te werk te gaan door verse producten in te kopen en te bereiden voor een bepaald aantal gasten. Dat betekent minder weggooien en geen onnodige overschotten.

I Eco: Met welke ingrediënten werken jullie?

We gebruiken zoveel mogelijk eerlijk geteelde en streekgebonden ingrediënten voor onze seizoensgebonden gerechten. Onze klanten willen we in de watten leggen door voor hun gezondheid en welzijn te zorgen en door hen bovendien een ongekende nieuwe smaakervaring te bezorgen. Daarom creëren we evenwichtige smaakcombinaties met vleesvervangers en verloren gewaande groenten.

I Eco: Wat inspireert jullie?
Wij zijn geïnspireerd door de vegetarische keuken, maar niet uitsluitend. Eerlijke gerechten vol smaak waarbij je weet wat je eet, dat is ons motto.

I Eco: Wat doen jullie nog met Lustlekkergezond naast het gelegenheidsrestaurant?

Hetzelfde concept van LUST passen we ook toe in onze catering. Voor een (bedrijfslunch), een receptie, een intiem diner, een familiefeest of gewoon voor een etentje onder vrienden zenden wij een kok aan huis. In samenspraak crëeren we daar dan de gepaste smaakbeleving rond. Onze passie en kennis delen we ook graag met anderen tijdens onze workshops rond dieet- of themakoken. Dit is mogelijk vanaf 6 personen, op een locatie naar keuze.
I Eco: Hoe kunnen de ecolovers op de hoogte blijven van jullie activiteiten?

In onze nieuwsbrief en via onze Facebook-pagina kunnen ze alles te weten komen over onze activiteiten!

 

I Eco: Veel succes!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.