Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Maak je jongen zomerproof!

Maak je jongen zomerproof!

Je zou het misschien niet zeggen maar het is nog altijd zomer! Ook al hebben we het zonnetje de laatste tijd niet vaak zien verschijnen, toch willen we jullie niet onthouden van ecologische zomerspulletjes. Deze keer voor de flinke zonen! En omdat het nog even soldentijd is, kan je met sommige goodies je slag slaan!

1. T-shirt: petitHOOD / Bobo Choses Tee Shirt ACT

Action! Met deze T-shirt uit 100% biologisch katoen van het Spaanse merk Bobo Choses onderneem je zelf actie. Want met hun recentste project ACT zorg je ervoor dat 10% van de winst naar een school voor vrouwen in Bangladesh gaat. Je vindt de shirt bij petitHOOD.com, een originele en exclusieve online boetiek die merken van over heel de wereld geselecteerd heeft. De T-shirt is verpakt in een al even biologisch zakje.

2. Sweater: Shakshuka / Bobo Choses Hairy Hat Top

Shak-shuka komt van het Hebreeuwse woord ‘leshakshek’ dat gemengd, dooreen geschud betekent. Shakshuka wil de wereld een beetje beter te maken, met één stijlvol groen item per keer…zoals bijvoorbeeld met deze fair trade sweater. Bobo Choses doneert 10% van de winst aan een sociaal project dat kinderen uit verschillende delen van de wereld ten goede komt.

3. Jeansshort: Nikabella / Imps & Elfs Jeans Adventure

Stuur zoontjelief erop uit in deze eigenwijze jeansshort, op zoek naar avontuur! Imps & Elfs admires children. Hun productieproces maakt dan ook nooit gebruik van kinderhandjes! Ze werken samen met de organisatie Made-By, die hen helpt om hun productieprocessen zo duurzaam mogelijk in te richten. Nikabella biedt enkel kinderhandvrije producten aan die zo schoon en eerlijk mogelijk zijn, zoals deze stoere jeans uit biologisch katoen.

4. Kussentje: Shakshuka / ferm LIVING Mr Small Robot Cushion

Meet Mister Small Robot! Het Deense bedrijf ferm LIVING ontwerpt en produceert interieurspulletjes met een grafische touch. Hun katoenen kindercollectie is 100% biologisch. Goed om op in te dutten of om gewoon eens te knuffelen. Stap voor stap op weg naar een groenere wereld volgens Shashuka.

5. Zwembroek: Nikabella / Kidscase Retro Zwembroek

Zoals we van Nikabella gewend zijn, is deze retro zwembroek zonder inspanning van kinderen gemaakt. Kidscase is voortdurend op zoek naar weefsels afkomstig van biologisch geteelde gewassen. Het broekje bestaat dan ook voor 100% uit biologisch katoen. Ze streven naar productie onder menswaardige werkomstandigheden waarvoor ze samenwerken met fabrieken waar respect voor de werknemers centraal staat. Kidscase zegt zelf nog niet klaar te zijn met hun werk…

6. Schoenen: SimpleShoes / Kid’s Satire

Naast de vraag waarom schoenen gemaakt worden, is de vraag hoe ze gemaakt worden minstens even belangrijk volgens SimpleShoes. Daarom bieden ze duurzame schoenen aan zoals deze Kid’s Satire sneaker, geproduceerd volgens hun Green Toe methode. Zowel de voering als de veters zijn van gecertificeerd biologisch katoen. De bodem van de gedeeltelijk gerecycleerde sneaker is biologisch afbreekbaar.

De flinke dochters zijn we niet vergeten! Check onze girl tips!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.