Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Maak je meisje zomerproof!

Maak je meisje zomerproof!

Deze summerspecial staat volledig in het teken van je lieve meid! Laat de regen de plantjes maar verwennen. Wij hopen jullie toch een zomers gevoel te kunnen geven! Omdat we zoveel schattige meisjesspullen hebben gevonden, kunnen jullie genieten van zeven I ♥ Eco favorieten in plaats van zes!

1. Voor onderweg: Kudzu / Kids On Roof Bouwpakket Fox

Heb je een lange (auto-) reis richting zon in het vooruitzicht? Dan hebben we bij de bijzondere ecosupermarkt Kudzu een creatief speeltje gevonden om je schat een tijdje zoet mee te houden. Het bouwpakket van Kids On Roof bestaat uit 43 bouwstukjes van gerecycleerd karton waarmee je meid een vos met pups kan bouwen. Een deel van de winst gaat naar eenUnicef-project om Russische seropositieve kinderen uit de nood te helpen.

2. Jumpsuit: Shashuka / Shampoodle Sunshine Jumpsuit

Jumpsuits zijn in tegenwoordig, dus ook voor jouw kleine meid! Deze zonnige jumpsuit van Shampoodle vind je bij Shashuka. Zij willen de wereld stapje per stapje beter maken door ecologisch verantwoorde items aan te bieden. Het Zweedse Shampoodle is een sociaal bewust bedrijf dat het welzijn van hun partners en van het milieu altijd in het achterhoofd houdt. Deze jumpsuit is onder goede werkomstandigheden gemaakt van 100% biologisch katoen.

3. Trui: Stella McCartney / Stella McCartney Kids Leo Sweatshirt

Ik ken Stella McCartney van haar supercomfortabele yogacollectie, maar de dochter van Paul heeft ook een kinderlijn met enkele ecologische stuks, zoals deze sweatshirt uit 100% biologisch katoen. Stella steunt Meat Free Monday, een milieucampagne om het bewustzijn te verhogen omtrent de impact van vleesproductie -en consumptie. Gelijkaardig aan de Donderdag Veggiedag campagne van I ♥ Eco’s vriend EVA.

4. T-shirt: Shashuka / Boys&Girls Coral Tattoo Wing Tee

Omdat kinderen onze meest kostbare wezens zijn, wil Shashuka hen voorzien van de veiligste en gezondste opties, door tegelijkertijd ook liever te zijn voor de natuur. Deze T-shirt van Boys&Girls is Created with Care. Ze maken van deze oneliner bovendien hun dagelijkse uitdaging. Hun items zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen, dus 100% biologisch waar ze een eerlijke prijs voor betaald hebben.

5. Pofbroek: Shashuka / Shampoodle Turquoise Collector Pants

Je lieve dochter zal ongetwijfeld het zonnetje in huis zijn, maar met deze Bollywood broek haal je de zomer ook even in huis! Samen met Shashuka en Shampoodle stap voor stap op weg naar een groenere wereld!

6. Schoenen: Baboezel / Livie & Luca Zomerschoentjes Geel Bloem

Bij Baboezel vind je deze vrolijke, gele zomerschoentjes. Baboezel wil met eigenwijze en ecologische items schone alternatieven bieden. Deze schoentjes van Livie & Luca zijn onder sociaal verantwoorde omstandigheden handgemaakt van restjes leder.  De gebruikte lijm op waterbasis is niet-toxisch en de schoentjes komen in gerecycleerde doosjes. Livie & Luca steunt Art for Humanity, een sociaal project in Honduras.

7. Zwempak: Mini Rodini / Sirmione Swimsuit Bellini

Duurzaamheid en kwaliteit zijn de focuspunten van Cassandra Rhodin, oprichtster van het vrolijke Zweedse merk Mini Rodini. Het gebruikte materiaal voor dit zwempakje is OEKO-tex gecertificeerd. Het label garandeert dat het textiel en de bedrukking ervan vrij van giftige stoffen is. Goed voor de natuur en de werknemers. Samen met de Zweedse overheid heeft Mini Rodini een samenwerkingsverband genaamd Save The Children. Zo dragen zij hun steentje bij voor het welzijn en de bescherming van kinderen over de hele wereld.

Deze summerspecial-reeks sluiten we binnenkort af met onze baby favorieten! Nog een paar dagjes geduld voor de finishing touch…

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.