Maak zelf een fleurige limonade!

Maak zelf een fleurige limonade!

Lekker weer vraagt om een lekker drankje! Wat dacht je van een verfrissende citroenlimonade? Klinkt goed he! Dat dachten wij ook. Dankzij De Groene Prinses kan je dat drankje vanaf nu zelf brouwen!

Geniet van het geweldige recept van De Groene Prinses en laat je inspireren door de prachtige illustraties van Leen’s.

Citroenlimonade kan je gemakkelijk zelf maken en hij blijft geruime tijd goed. Voeg water en eventueel een extra smaakmaker toe en je hebt een heerlijke drank voor zonnige dagen. De Groene Prinses gebruikt het liefst donkere rietsuiker, omwille van de smaak. Je krijgt dan wel een bruine citroenlimonade. Heb je dat liever niet, gebruik dan lichte suiker.

Ingrediënten voor ca. 250 ml citroensiroop
• 300 ml citroensap (= het sap van 6 à 8 citroenen)
• 250 g (riet)suiker

Zo maak je het
Doe het citroensap en de suiker in een steelpannetje en breng het mengsel aan de kook. Laat 15 à 20 minuten borrelen tot de vloeistof indikt. Giet de siroop in een gesteriliseerd glazen flesje en sluit onmiddellijk af, terwijl de siroop nog heet is.

Voor een glas limonade meng je een bodempje siroop met koud (sprankelend) water.

Fleur je limonade op!
• Voeg een paar verse muntblaadjes toe.
• Rasp was verse gember in je glas.
• Voeg enkele druppels oranjebloesemwater toe.
• Leng aan met ijskoude thee in de plaats van water.
• Meng wat gedroogde rozenknopjes door je limonade.
• Voeg een kaneelstokje toe.
• Leng aan met 1/2 water en 1/2 sinaasappelsap.
• Maak je eigen combinatie uit de bovenstaande suggesties.

via www.groeneprinses.be

De Groene Prinses is een jonge vrouw die van keukenavonturen met een groen tintje houdt. Haar (vegetarische) recepten volgen de seizoenen en prikkelen je smaakzin! Smakelijk!

via www.leens.be

Leen’s maakt prachtige illustraties die wonderwel passen bij o.a. de recepten van De Groene Prinses!

Print Friendly, PDF & Email


3 thoughts on “Maak zelf een fleurige limonade!”

  • Ik heb gisteren samen met de kinderen de siroop gemaakt. We vinden ‘m allemaal erg lekker! Ik heb rietsuiker gebruikt en daardoor is het een goudbruine siroop geworden. Bij Dille&Kamille heb ik een beugelfles gekocht en het staat al gewoon mooi in de fles! Wel oppassen als je de hete vloeistof in de fles schenkt! Ik ga nu nog een leuk etiketje maken, ook leuk om als cadeau weg te geven. Trouwens gisteravond een scheutje door de witte wijn geroerd,jummie. Vandaag ‘ns met bubbels proberen! Dank voor je recept!
    P.s. ik denk dat het ook lekker is om een vanille stokje mee te koken… ga ik ook ‘ns proberen!

  • Ik heb wijn willen maken van rode aalbessen,heeft 14 dagen aan het gisten geweest, ik heb hem Donderdag over gehevelt en nu merk ik een wit laagje,en witte vlekjes op mijn wijn,het is présies schimmel wat moet ik nu doen ,weg kippen of weet U een methode wat ik moet doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.