Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Mannen, last minute summer shopping! (2)

Mannen, last minute summer shopping! (2)

Zoals beloofd, deel 2 van onze zomerspecial! In deel 1 hebben we jullie voorzien van de nodige eco kledingstukken, nu is het tijd voor bijpassende eco accessoires! Ai, dat klinkt vrouwelijk, niet waar? Maar ik verzeker jullie 100% mannelijkheid! Check it out!

Hier zijn de I ♥ Eco Favorieten – male holiday accessories:

1. Zwemshort: Patagonia / Men’s Twenty-Three’s Wavefarer Board Shorts

Zonder zwemshort geen vakantie. Of houden jullie meer van skinny dipping? Laat die fantasie maar de vrije loop, maar wij zullen jullie toch voorzien van een hippe eco zwemshort. Mocht het eens te koud worden… Bij het sportieve merk Patagonia kom je vast en zeker aan je trekken. Deze short is gemaakt van 100% recycleerbaar nylon. Voor de surf dudes biedt de short bescherming tegen wax uitslag!

2. Slippers: Simple Shoes / Men’s Flippee Plaid

Gun die hardwerkende voeten hun verdiende portie frisse lucht! Deze slipper van Simple Shoes is volledig gemaakt zonder dierlijke producten of bijproducten. Geef je veganistisch lief hiermee lik op stuk! De zool is biologisch afbreekbaar en de riempjes zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen.

3. Zonnebril: Modo shop/ Transitions Optical Ecologische brillenlijn

Om ongemerkt te kunnen gluren en tegelijkertijd je ogen te beschermen tegen UV-stralen kan je kiezen uit de ecologische collectie zonnebrillen van Transitions Optical. De ECO (Earth Conscious Optics) collectie is gemaakt uit 95% gerecycleerd roestvrij staal en plastiek. Bovendien plant ECO één boom per verkocht montuur in samenwerking met One Frame, One Tree.

4. Schoenen: Charlie + Mary / Veja

Wanneer je de babe van je leven moet achternalopen of wanneer je ongevraagd achterna gezeten wordt, zijn deze schoenen van het Braziliaanse merk Veja het ultieme loopschoeisel! Veja zolen zijn gemaakt van natuurlijke latex die recht uit het Amazonewoud komt. De bovenkant van de schoen bestaat uit biologisch katoen, dat geteeld is door twee kleine Braziliaanse coöperaties, en ecologisch leer. Zalige oldschool sneakers via het Amsterdamse duo Charlie + Mary!

5. Hoedje: Fashion Conscience / Livity High Grade Organic Fedora

Zet je hoedje eens af voor een ferme griet! Het alternatief van een gentleman voor het klassieke fluitconcert… Of bescherm gewoon je kale kop op de festivalwei. Livity maakt duurzame biologische producten door fair trade. Dit hoedje is gemaakt van zeegras en biologisch katoen.

6. Condooms: Biocosmetica / Lovepack Mixture

En last but not least, mannen: be well, be safe! Als je wil meewerken aan een groenere wereld kan je hiermee je ultieme bijdrage leveren! Kruip tussen de lakens met een driedubbel gerust geweten: je vrijt veilig, je betaalt de natuurrubberplanters fair en je zorgt voor het milieu! Laat je eens verrassen door het soms ongewone aanbod van biologische verzorgingsproducten van Biocosmetica!

Voilà, jullie kunnen er deze zomer weeral tegen!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.