Natuurlijke knutseltips voor in de vakantie

Natuurlijke knutseltips voor in de vakantie

Vandaag gaat de derde week van de zomervakantie in en eerlijk is eerlijk, het weer is nog niet veel soeps geweest. Maar we houden de moed erin, de zomerzon kan zich niet blijven verstoppen en zal zich binnenkort toch van haar beste kant moeten laten zien. Totdat het zover is, kunnen we onze kids binnenshuis gedeisd houden met een paar van deze knutseltips…

Ook al gebeurt het knutselen binnenshuis, de materialen waarmee we te werk gaan, komen rechtstreeks uit de natuur.

Kijk maar naar deze beschilderde takjes. Misschien giet het wel pijpenstelen een dezer dagen, toch zal dat je kid ongetwijfeld niet tegenhouden om z’n laarzen aan te trekken en wat takjes te gaan sprokkelen. De buit kan dan naar hartelust beschilderd worden (met biologische verf).

Of je kan samen een bootje maken. Een oud stukje stof, een paar twijgjes, wat touw en een lollystokje zorgen in de juiste opbouw voor een leuk vlotje dat ergens in een plas te water gelaten kan worden.

Misschien zijn steentjes of kiezeltjes wel meer het knutselding van je kleine, de exemplaren in je tuin en op je oprit zijn niet meer veilig wanneer je deze knutseltip aanbrengt. Leuke steentjes kunnen op nog leukere manieren beschilderd worden (weer met biologische verf als je wil).

En tot slot blijven pijl en boog tot iedersverbeelding spreken. Enkele bamboestokjes, een kurk, wat tape en draad en je kan in een handomdraai een gepersonaliseerde boog mét pijl maken.

Beschilder de kurk onderaan met een flashy kleurtje en het doel zal vrolijk geraakt worden.

 

Veel knutselplezier!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.