Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Recept: brandnetelpesto

Recept: brandnetelpesto

In mijn moestuin is er voorlopig nog weinig beweging te zien, hoewel ik weet dat er onder de grond al van alles begint te kiemen. Wat wel al welig tiert, zijn de kruiden die door sommige mensen onkruiden genoemd worden. In de beginjaren van onze moestuin verguisde ik ze ook: de plantjes die overal ongewenst en ongeplant/d uitkomen en sneller groeien dan de groenten die je wil. Maar sinds ik mij de laatste jaren verdiep in de eetbare (on)kruiden, ben ik meer en meer van overtuigd: onkruid bestaat niet.

Vanaf half maart kan ik volop vogelmuur, paardenbloemblad en brandneteltopjes plukken in mijn eigen tuin. Vandaag mijn lievelingsreceptje van brandnetel: pesto!

Ingrediënten:  2 handjes vol brandnetels (liefst enkel de kopjes en niet meer als de plant in het zaad staat) • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas • 2 teentjes look • 100 ml goede olijfolie • 50 gr zonnebloempitten

Pluk de brandnetels, was de blaadjes goed en doe ze in een blender. Voeg de kaas, gesnipperde look en pijnboompitten toe. Overgiet met olijfolie en laat de blender z’n werk doen.

Opties: probeer eens een ander soort kaas: ook zachtere varianten zijn lekker in de pesto. Nu ik plantaardige weken heb ingelast, ben ik ook fan van edelgistvlokken in plaats van kaas en eerlijk: je proeft het verschil nauwelijks.

Ook met nootjes of pitjes kan je variëren: van de klassieke pijnboompitten tot cashew- of walnoten, het kan allemaal.

Hebben jullie nog leuke onkruidreceptjes? Deel ze gerust!

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Recept: scaldatelli: een hartig tussendoortje

Recept: scaldatelli: een hartig tussendoortje

Wie in Puglia al eens een delicatessenwinkeltje is binnengestapt, gaat ongetwijfeld taralli kennen. Dat zijn hartige koekjes in de vorm van een lusje, typisch met venkelzaad. Ze zijn heerlijk voor in de rugzak onderweg op een lange tocht, maar ook op kantoor ideaal tegen een […]

Print Friendly, PDF & Email
Japanse Duizendknoop: if you can’t beat it, eat it.

Japanse Duizendknoop: if you can’t beat it, eat it.

Japanse Duizendknoop is bij uitstek de meest verguisde plant van de Lage Landen. Want eens je nog maar een klein stukje ervan in je tuin hebt, zit je er voorgoed mee. Ik heb me laten vertellen dat de plant vooral voor bloemstukjes veel gebruikt werd […]

Print Friendly, PDF & Email


4 thoughts on “Recept: brandnetelpesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *