Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Recycleer je eigen haar

Recycleer je eigen haar

Vergeet na je volgende kappersbezoek je afgeknipte haren niet mee te nemen! Want wanneer ’s werelds energiebronnen uitgeput zullen zijn, heb jij nog een onuitputtelijke bron op je hoofd groeien!

Je staat ervan versteld wat er met menselijk haar gemaakt kan worden. Ben je echt creatief dan kan je je eigen natuurlijke materiaal recycleren in één van volgende producten. Zie je in jezelf niet zo’n handige harige Harry, watch and learn!

Studio Swine maakt funky en modieuze zonnebrillen van natuurlijke hars en menselijk haar. De collectie bestaat uit acht unieke stijlen en elke bril is volledig biologisch afbreekbaar. Een milieuvriendelijk alternatief voor een plastieken exemplaar!

Desouza Jewelry maakt prachtige juwelen met…ah ja, menselijk haar. Door het haar te draaien, te vlechten, te weven en te naaien verandert het in een persoonlijk, sculpturaal ontwerp. Deze techniek bestaat al sinds honderden jaren. In de 16de en 17de eeuw werden er in Europa juwelen gemaakt met het haar van overleden dierbaren. Het juweel werd dan ter herinnering geschonken als rouwgeschenk. Je moet het vandaag natuurlijk niet zo triest bekijken. Haar is een delicaat materiaal dat ons overleeft, net als de liefde!

Limi Feu is de collectie van Limi Yamamoto, dochter van de Japanse ontwerper Yohji. Haar lente/zomercollectie van 2009 werkte ze af met een reeks ‘harige’ koptelefoons. Dikke vlechten die samengebonden zijn in twee knotten op je oren doen je zonder moeite op prinses Leila lijken! Het is eens wat anders dan de klassieke oordopjes…

Wat zou jij met je haren maken? Laat het ons weten!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.