Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Sheep Poo Paper

Sheep Poo Paper

Papier gemaakt van schapenkeutels, hoe kan dat? En hoe kan dat in godsnaam lekker ruiken?

Je hoeft er je hoofd niet over te breken, zoals ik gedaan heb, want eigenlijk is het heel simpel. Een schaap eet vanalles maar vooral gras en hooi. De helft van wat een schaap dagelijks eet, verteert het dier en al de rest zijn bruikbare cellulosevezels. En dat is natuurlijk ook wat later, verpakt in een keutel, uit zijn holletje komt.

De keutels worden eerst gekookt en dan dagenlang gewassen. Dit wasproces produceert een hele hoop bruikbare vezels waarmee, met behulp van traditionele papiertechnieken, dus papier gemaakt kan worden.

Creative Paper Wales is een bedrijf uit Wales dat zich bezighoudt met het tot papier maken van hun schapenkeutels. Je hoeft natuurlijk niet helemaal tot ginder te gaan om een kaartje of luchtverfrisser (ja, ja, keutels kunnen lekker ruiken) aan te schaffen.

Bij ons kan je bij Kudzu uit een heel assortiment papieren wenskaartjes en luchtverfrissers kiezen welke keutel je het meeste aanstaat. Ook Philimonius heeft een reeks van die keutelkaartjes liggen.

Minder bomen en meer keutels graag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

WASARA, papieren servies voor spirituele verrijking

WASARA, papieren servies voor spirituele verrijking

Wanneer je een bord vasthoudt, kan de vorm, de textuur en het gebruiksgemak ervan je hart een tel laten overslaan. Het ontlokt een spontane glimlach. WASARA is zo’n (papieren) servies. Op momenten dat vrienden en familie bijeenkomen voor formele of huiselijke feestjes, zullen de elegante, […]

Print Friendly, PDF & Email
Elephant Dung Paper

Elephant Dung Paper

Papier hoeft niet op een traditionele manier van bomen gemaakt worden. De elephant dung of beter gezegd de poep van de olifant is er ook geschikt voor. Een olifant eet dagelijks enorme hoeveelheden bananen, suikerriet, takken, bladeren,… Een deel hiervan verteert het dikhuidige dier maar […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *