Sinterklaas kapoentje…leg wat in m’n meisjesschoentje *2

Sinterklaas kapoentje…leg wat in m’n meisjesschoentje *2

Vraag je je af wat er dit jaar weer uit de schouw kan komen vallen? Wij hebben alvast enkele leuke, duurzame speelgoedjes geselecteerd. Waarom duurzaam? Omdat het speelgoed gemaakt is van natuurlijke materialen én omdat het je kind iets kan bijleren. Wat ga jij in het schoentje leggen? Ssst…

1* Puzzel / Watermelon Cat Quiek De Muis

Quiek de muis werd in de jaren dertig door George Kellner ontworpen. Het poppetje is volledig handgemaakt van beukenhout en werd door een familiebedrijf in Duitsland geproduceerd. Quiek wordt in een luxueuze kartonnen bezorgd. Zoals je wel merkt, is Watermelon Cat een plek voor ouders die van kunst en design houden en ook een klein beetje voor kinderen.

2* Knuffel / Buisjes en Beugels + + + LuckyBoySunday Jazzman

LuckyBoySunday uit Kopenhagen maakt jaarlijks twee collecties met prachtige grafische kussentjes en knuffeltjes. Deze Jazzman is in Bolivië gemaakt van 100% baby alpaca. Het warme knuffeltje is verkrijgbaar bij het Nederlandse designerlabel Buisjes en Beugels + + +.

3* Kaleidoscoop / Sha-shuka Nature Kaleidoscope Glasses

Voor grappige vormen en kleurtjes moet je dit kaleidoscopische brilletje op je neus zetten! Funky, leuk en een knipoog naar de jaren zestig. Hiermee maak je elk meisje blij dat een hart voor de natuur heeft. De brilletjes zijn gemaakt van milieuvriendelijke houten vezels. De mooie vlinders en springende kikkers zijn te vinden in de stijlvolle eco boetiek Sha-shuka.

4* Knoopster / Puur Speel Goed Knoopster

Dit leuke pakketje bevat een houten knoopstergaren en een beschrijving waarmee lieve armbandjes, kettingen en koorden gemaakt kunnen worden. Perfect om vriendschapsbandjes van te maken en dus perfect als tijdverdrijf in de vakantie! Bij Puur Speel Goed kiezen ze met hart en ziel voor natuurlijke producten die garant staan voor een duurzame toekomst.

5* Spel / Kudzu Pallina

In dit bamboe korfje zitten 20 bamboestaafjes en 16 houten balletjes. Hoe het spelletje juist werkt, lees je in de bijgevoegde handleiding. Speel het Pallina spel met twee, drie of vier. Bij de eco supermarkt Kudzu vind je alledaagse spullen met een groen hart zoals dit spelletje van Hape. Hape werkt niet alleen met natuurlijk materialen, ze steunen ook verschillende projecten voor kinderen, omdat kinderen onze toekomst zijn!

6* Speelklei / Petithood Mama K’s Bio Play Clay

Deze speelklei is duidelijk gemaakt door een mama, getuige de lekkere geuren van lavendel, bergamot, citronella,… Al de geurtjes hebben een ontspannende werking. De klei van Mama K’s is 100% biologisch. Deze aromatherapie vind je bij Petithood. Zij hebben een selectie van unieke merken van over de hele wereld gemaakt.

7* Houten blokjes/ Mama-i Tegu Explorer Set

Deze blokjes van Tegu zijn gemaakt van hout uit Honduras dat op duurzame wijze gerooid wordt. Natuurlijke materialen en goede werkcondities staan ook centraal bij hen. De veertig blokjes zijn gemagnetiseerd en staan garant voor uren klik- en speelplezier!  Bij Mama i vind je vrolijke, duurzame kinderspullen zoals dit Explorer setje.

8* Poppenhuis / Kudzu Hape Bamboe Speelhuis

Bij Kudzu vind je dit grote, milieuvriendelijke poppenhuis. Het huis is gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen zoals we van Hape gewoon zijn. In dit geval hebben ze met bamboe gewerkt. Stijlvol voor in de kinderkamer. Het speelhuis beschikt over een functionerend zonnepaneel waarmee de batterijen voor de LED-lampjes kunnen worden opgeladen.

9* Vintage Dieren Vormen / Watermelon Cat Vintage Dieren Vormen

Bij Watermelon Cat vind je kunstige ontwerpjes die henzelf ook aanspreekt. Dit vintage dierenspel hebben ze op een marktje in Amsterdam gevonden. Het spel bestaat uit 40 kaarten waarmee een heleboel dieren kunnen gevormd worden. Zo kunnen er rare combinaties ontstaan, zoals een olievarken of een struiskat. Probeer het zelf misschien eens uit!

Iets gevonden voor jouw kapoen?


Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.