Trek erop uit om de lentebloesems te bewonderen

Trek erop uit om de lentebloesems te bewonderen

De bloesem is in het land want van half april tot begin mei staan de boomgaarden met kerselaars, perelaars en appelbomen volop in bloei! Dat wordt genieten en dat kan je des te meer door een mooie fietstocht doorheen het prachtige bloesemende landschap te organiseren.

Waar moet je heen?

In eigen land is Haspengouw the place to be. In het voorjaar is deze streek met zijn bloeiende fruitbomen een lust voor het oog. Neem je fiets en trek erop uit, want het stikt er van de fruitactiviteiten. Aan bloesem -en fruitroutes geen gebrek… Fiets van bloesem tot oogst, fruitig Haspengouw verwelkomt je. Meer ideetjes voor bloesemroutes vind je hier!

Mocht je onderweg nood hebben aan een rustpauze, dan kan je midden in het groen een pitstop houden aan een bloesemlounge. De luxueuze loungetent staat van 31 maart tot en met 1 mei in Sint-Truiden. Een mooi panorama en bloeiende fruitbomen binnen handbereik, geef je ogen maar goed de kost.

Wil je naar Nederland trekken? Dan moet je in de Betuwe zijn voor een heerlijk fietstochtje over dijken en langs boomgaarden van appels, peren, pruimen, kersen en aardbeien. Kies een fietsroute en ontdek de Betuwe in bloei!

Op 28 april wordt daar trouwens een bloesemfietstocht georganiseerd voor een goed doel. Fiets erop los en zamel geld in om gevluchte Tibetaanse jongeren te steunen in een medische opleiding.

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.