Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Veel of weinig plaats, kweek je eigen groente

Veel of weinig plaats, kweek je eigen groente

Of je nu in een huis met tuin woont, omgeven door weilanden of in een appartement omgeven door appartementen, dankzij de Allotinabox kan je je eigen groente en fruit kweken, ongeacht de ruimte die voorhanden is.

Bij Allotinabox houden ze van echt eten, smakelijk vers fruit en verse groenten die thuis gekweekt zijn, uit de tuin geplukt zijn of geoogst op een mini-balkon of dak. Ze willen je laten ervaren hoe wonderlijk het is om vers fruit en groente te kweken en je laten inzien dat je daar niet enorm veel ruimte voor nodig hebt. Hun GYO (Grow-Your-Own) dozen kunnen iedereen daarbij helpen, van onervaren stedelingen tot groene vingers op het platteland.

De Allotinabox is een doos die je voorziet van praktische info en de nodige zaden om van start te gaan als zelf-kweker-van-vers-fruit-en-groente en dit tijdens alle seizoenen.

Er zijn twee soorten GYO-dozen. Je hebt de Urban Seed Boxes die gericht zijn op de beginnende zaaier, met handgeplukte seizoenszaden van prei, spinazie, wortelen…voor nu in de zomer. Perfect voor de Urban Grower.

En voor de gevorderde zaaier bestaat er een speciale reeks Limited Edition Boxes. Deze dozen bevatten naast de gebruikelijke zaden ook plantenlabels (om te weten of je nu naar spinazie of bieslook kijkt), een groei-rad (met info over jaarlijkse zaai- en oogstmomenten per gewas) en juten draad om die klimmende plantjes in bedwang te houden.

Per seizoen worden er andere zaadjes aangeboden, dus de website regelmatig checken om up to season te zijn, is aanbevolen!

De GYO-dozen zijn recycleerbaar, biologisch afbreekbaar en lokaal geproduceerd.

Van de fijne selectie van zaden wordt gezegd dat ze speciaal zijn, maar je moet hun woord er niet op geloven. Ze raden je aan om het gewoon eens zelf te proberen!

Bewapen jezelf dus met een doos vol zaden en niets houdt je nog tegen om een volleerde zaaier en oogster te worden!

Check voor meer praktische raad www.allotinabox.com (Engelstalige website)

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.