Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Voedselteams, weet wat je eet

Voedselteams, weet wat je eet

 

 

Vraag jij je wel eens af waar onze voeding vandaan komt? De supermarkt is een goed werkende keten waar je vlot je aankopen kan doen. Maar hierdoor vergeten we al eens waar ons voedsel nu echt vandaan komt. Via een voedselteam krijg je de kans om de herkomst van je voedsel op een levendige manier te leren kennen.

Een voedselteam is een groep van mensen uit een zelfde buurt die de handen in elkaar slaan om gezamenlijk verse groenten, fruit, vlees, brood, zuivel, Wereldwinkelproducten,… aan te kopen bij streekproducenten.

Iedereen die zich minder consument maar meer mens wil voelen, kan lid worden van zo’n team.

Zo zorg je zelf voor gezond seizoenlekkers van biologische en regionale teelt op je bord. Je weet waar al dat lekkers vandaan komt, want je hebt een band met de boeren. En je betaalt een eerlijke prijs. Dat is waar je het voor doet!

Bewust kiezen voor een voedselteam vraagt een kleine inspanning, maar je wordt beloond met gezonde voeding én je steunt de regionale landbouw.

Team up en leer je voedsel kennen!

 

Wil je weten welke seizoensgroente nu verkrijgbaar zijn? Neem dan snel een kijkje op het Winter Weekmenu van I ♥ Eco.

via www.voedselteams.be

Beeld: Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Win 1 van de 3 boeken “Gebeten door groenten”

Win 1 van de 3 boeken “Gebeten door groenten”

Ben jij ook Gebeten door groenten? Dan kan je met dit kookboek je smaakpapillen zonder twijfel verwennen! Op en top Vlaams met originele recepten en originele groenten die we vaak vergeten maar die we zo uit onze Vlaamse moestuin kunnen plukken. Het vegetarische kookboek is […]

Print Friendly, PDF & Email
Win: een Heerlijk Puur Kookboek!

Win: een Heerlijk Puur Kookboek!

To bio or not to bio? Dat is de vraag die velen van ons wakker houdt. Biologische voeding, waarom zouden we ervoor gaan? Is het niet te duur? Is het lekkerder? Is het effectief gezonder? Is het echt beter voor het milieu? Bioforum Vlaanderen vindt […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *