Vogel mee tijdens Het Grote Vogelweekend

Vogel mee tijdens Het Grote Vogelweekend

Tom Van Dijck roept op om mee te vogelen tijdens Het Grote Vogelweekend van 2 en 3 februari! Als je wil, is er elke dag tijd om te “vogelen” maar Natuurpunt vraagt dit weekend jouw hulp.

iloveecoblog_grote_vogelweekend_2013-1

Wat Natuurpunt je echt vraagt, is om je tuinvogels dit weekend te tellen. En dat is redelijk eenvoudig. Je kan de voorbereidingen vandaag al doen. Maak een voederplaats in je tuin en vul het met gemengd voer zoals een vetbol en wat extra’s, kortom allerlei vogel-lekkers. Zo ben je klaar voor Het Grote Vogelweekend aanstaande zaterdag en zondag.

Neem tijdens Het Grote Vogelweekend je verrekijker in de aanslag en tel op en rond de voederplaats het maximum aantal vogels per soort dat je tegelijkertijd ziet. Om te weten hoe je al die vogels juist begint te tellen, vind je in de teltips van Natuurpunt wel wat raad. Heb je nog andere vragen? Dan staat de Tuinvogelconsulent zelfs het hele weekend klaar voor je. Als dat geen service is.

Wanneer je een inventaris hebt kunnen maken van welke kleine of grote vliegeniers zich in je tuin bevinden, geef je je resultaten door via het formulier op de site.
Et voilà, met jouw resultaten kan Natuurpunt een Vogels-Voeren-En-Beloeren-verslag opmaken. Op maandag 4 februari maakt Natuurpunt de top tien van 2012 bekend. De vorige telresultaten kan je hier lezen.
Vind je vogels voeren en beloeren wel leuk? Dan je je hier opgeven om een maandelijkse teller worden en dan kan je maandelijks jouw waarnemingen doorgeven.
Om al in de stemming te komen, kan je best eens luisteren naar Tom Van Dijck die de Tjiftjaf imiteert. Geweldig! Hier (onderaan de pagina) kan je nog meer leuke vogelimitaties van Tom beluisteren. Mijn favoriet is de Twiet!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.