Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Vrouwen, geniet van de zomer! *1*

Vrouwen, geniet van de zomer! *1*

Ladies, de zomerspecial voor mannen hebben we al gehad. Nu is het tijd om onszelf te verwennen met eco goodies! Hier de I ♥ Eco favorieten voor deze zomer…

Eerlijk gezegd ben ik bij de eerste aanblik al vastberaden en overtuigd. Ik kies…ALLES!

1. Geklede jurk: Edun / Long Halter Dress

Ali Hewson en Bono hebben in 2005 Edun opgericht met als doel een wereldwijd modemerk uit te bouwen dat prachtige kleding maakt door zich te engageren voor fair trade met Afrika. Ze willen anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen. Hoe groter het merk wordt, hoe meer de productie stijgt en hoe meer werk er in Afrika gecreëerd wordt. Zin om een steentje bij te dragen? Ontferm je dan over deze prachtige geklede jurk met ingewerkte kralenketting uit Kenia.

2. Jurk: Charlie + Mary / Studio JUX Dress Bamboo Coral

Zalig zacht jurkje uit 100% bamboe van Studio JUX, verkrijgbaar bij het Amsterdamse duo Charlie + Mary. Studio JUX draagt goede werkomstandigheden hoog in het vaandel en ondersteunt deze ook. Hun stukken worden door Nepalese kleermakers gemaakt van natuurlijke en lokale producten. Jitske Lundgren, ontwerpster van Studio Jux, woont in Nepal om de faire gang van zaken te coördineren.

3. Sweater: Edun / Long Sleeve Crewneck Sweater

Hoe groter Edun wordt, hoe meer werk er in Afrika gecreëerd wordt, remember… Daarom stellen we je deze biologische sweater ook even voor. Basic luxury. Doe jezelf een plezier en maak Bono blij!

4. T-shirt: Pure-S / EJF Allegra Hicks

Don’t be a drop in the ocean! Wees geen druppeltje in de oceaan of een korreltje in de woestijn. Soms voel je je zo wel maar alle beetjes tellen en dat vindt Environmental Justice Foundation (EJF) ook. EJF is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling die op een vreedzame manier millieumisbruik tegengaat. Ze produceren ethisch verantwoorde designer T-shirts uit 100% biologisch katoen, geprint met milieuvriendelijke inkt. Deze T-shirt is ontworpen door de Britse ontwerpster Allegra Hicks die belangeloos meewerkt aan de campagne van EJF voor schoner katoen, tegen kinderarbeid en tegen giftige pesticiden.

5. Jeans: watMooi / Mud Jeans Sand

Mud Jeans is een uniek Nederlands label dat bewust afstand neemt van de conventionele productiewijzen van kleding. Het merk draagt verschillende eco certificaten waaronder het keurmerk van Max Havelaar voor fair trade en het Made-By label voor eco controle van zowel stoffen als productie. Deze comfortabele jeans is gemaakt van 98% biologisch katoen en 2% lycra en is 100% vrij van kinderarbeid. watMooi!

6. Sjaal: Etsy / Seashell EcoCessory Skinny Scarf

Als je op zoek bent naar een ecologisch accessoire voor je outfit dan vind je bij EcoCessory zeker je gading! EcoCessory maakt accessoires uit plantenvezels, zonder synthetische of dierlijke producten. Deze sjaal bij Etsy is gemaakt van biologisch recycleerbaar katoen, soja en bamboe. Klinkt bijna als een Aziatisch gerecht en is zeker en vast even lekker (warm)! Geschikt voor veganisten of voor dutskes met een gevoelige huid.

Nog even geduld en binnen enkele dagen verblijden we jullie met leuke eco summer accessories!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.