Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Vrouwen, geniet van de zomer! *2*

Vrouwen, geniet van de zomer! *2*

Hup, de zomer in met deze ecolicious accessories!

1. Kaftan / Fashion Conscience Ruby Rocks Fair Trade Kaftan

Deze zomerse kaftan is door Ruby Rocks in een klein fabriekje in Bali gemaakt waar geen kinderen werken en waar de werknemers eerlijk (meer dan gemiddeld dan gewoon is voor het land en de sector) betaald worden. Ruby Rocks voorziet al hun werknemers en hun familieleden van ontspanningsruimten en gezondheidszorg.

2. Zonnehoed / Suntogs White Rock Paper Hat

Bij het Britse merk Suntogs hebben we een zonnehoed gevonden waar I ♥ Eco van houdt. De hoed is namelijk gemaakt uit 100% gerecycleerd papier. Dit verkreukelbare lichtgewicht is geschikt om in je valies te persen en behoudt dus zijn vorm. Er is een (afneembaar) Hydro Cool systeem ingewerkt in de voorste binnenrand van de hoed die je helpt om af te koelen. Hoe dat juist in z’n werk gaat, moet je zelf maar eens testen.

3. Zonnebril / Kayu Design Rawa Bamboo Sunglasses

We houden sowieso van de zon, maar met deze zonnebril zouden we willen dat de zon elke dag schijnt! De bril is volledig handgemaakt van bamboe, een snelgroeiende grassoort dat een mooi alternatief is voor hout. Rawa verwijst naar een tropisch eiland in de Zuid Chinese Zee. Voor elk verkocht paar doneert Kayu $20 aan een fonds dat zich engageert voor zichtherstellende oogoperaties in de derde wereld.

4. Bikini / Fashion Conscience Kelly B Halter Bikini

Fashion Conscience is speciaal opgericht voor jullie stijlvolle, bewuste vrouwen! Zij houden van mode maar moedigen fashionista’s aan om kleding te dragen voor hun functionele levensduur en om meer kritisch te zijn bij aankopen. Probeer enkel een item te kopen waar je zo van houdt dat je het tot verslijten toe zou dragen. En recycleer dan wat er van overblijft! Probeer het eens met deze bikini van biologisch katoen.

5. Armband / Earthlings Con Carton Armband Naranja

Earthlings, het kleine zusje van de eco webshop Kudzu, bevindt zich in het mooie Brugge. Hun gamma bestaat uit milieuvriendelijke juwelen die gemaakt zijn van natuurlijke, gerecycleerde of recycleerbare materialen, zoals deze armband van Con Carton. Con Carton wordt gerund door de Madrilleense Estrella. Het stevige karton dat ze gebruikt is biologisch afbreekbaar.

6. Sandalen / En& Beyond Skin Sacha Sandalen

Bij EN& vind je een collectie hippe schoenen naar je hart! Deze handgemaakte sandalen van Beyond Skin zijn gemaakt van gerecycleerd Dinamica imitatiesuède en -leer. Dinamica is een Italiaans materiaal dat gemaakt is van 100% gerecycleerd polyester, onder andere afkomstig van plastic flessen. Stap de zomer in met een gerust hart!

Zo dames, wij hebben ons ding gedaan, nu is het aan jullie!

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Vrouwen, geniet van de zomer! *2*”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.