Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

WASARA, papieren servies voor spirituele verrijking

WASARA, papieren servies voor spirituele verrijking

Wanneer je een bord vasthoudt, kan de vorm, de textuur en het gebruiksgemak ervan je hart een tel laten overslaan. Het ontlokt een spontane glimlach.

WASARA is zo’n (papieren) servies. Op momenten dat vrienden en familie bijeenkomen voor formele of huiselijke feestjes, zullen de elegante, vloeiende vormen van het servies de fijnheid van de keuken accentueren en zullen ze zelfs de gracieuze bewegingen van de bordhouder coördineren.

Het concept van Wasara ligt besloten in de erfenis van de Japanse esthetiek en het Japanse waardegevoel. Japan heeft een traditie van goede productietechnieken en -vaardigheden, is één van de meest verfijnde eetculturen ter wereld en draagt gastvrijheid en beleefdheid hoog in het vaandel. Al deze eigenschappen zijn essentieel om te kunnen bijdragen voor dagen van spirituele verrijking.

Hoewel het servies slechts bestemd is voor eenmalig gebruik, wil Wasara toch dat het de kern van hun cultuur vertegenwoordigt. Het servies bestaat uit riet, bamboe en pulp van suikerriet. Door de houtpulp die normaalgezien de basis vormt voor papier, te vervangen door materialen die niet afkomstig zijn uit hout, kunnen de natuurlijke bronnen efficiënter gebruikt worden. Uiteindelijk zal het papieren servies terug kunnen verdwijnen in de aarde.

WASARA wil de Japanse landbouwers, vissers en in het algemeen de Japanse economie steunen na de tsunami door zaken te doen als gewoonlijk in de hoop dat Japan zich zo snel mogelijk zal herstellen. Bovendien willen ze een deel van hun winsten aan het Rode Kruis Japan doneren.

Zo mooi!

 

via http://www.wasara-eu.com/index.html

Print Friendly, PDF & Email


4 thoughts on “WASARA, papieren servies voor spirituele verrijking”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.