Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

WASARA, papieren servies voor spirituele verrijking

WASARA, papieren servies voor spirituele verrijking

Wanneer je een bord vasthoudt, kan de vorm, de textuur en het gebruiksgemak ervan je hart een tel laten overslaan. Het ontlokt een spontane glimlach.

WASARA is zo’n (papieren) servies. Op momenten dat vrienden en familie bijeenkomen voor formele of huiselijke feestjes, zullen de elegante, vloeiende vormen van het servies de fijnheid van de keuken accentueren en zullen ze zelfs de gracieuze bewegingen van de bordhouder coördineren.

Het concept van Wasara ligt besloten in de erfenis van de Japanse esthetiek en het Japanse waardegevoel. Japan heeft een traditie van goede productietechnieken en -vaardigheden, is één van de meest verfijnde eetculturen ter wereld en draagt gastvrijheid en beleefdheid hoog in het vaandel. Al deze eigenschappen zijn essentieel om te kunnen bijdragen voor dagen van spirituele verrijking.

Hoewel het servies slechts bestemd is voor eenmalig gebruik, wil Wasara toch dat het de kern van hun cultuur vertegenwoordigt. Het servies bestaat uit riet, bamboe en pulp van suikerriet. Door de houtpulp die normaalgezien de basis vormt voor papier, te vervangen door materialen die niet afkomstig zijn uit hout, kunnen de natuurlijke bronnen efficiënter gebruikt worden. Uiteindelijk zal het papieren servies terug kunnen verdwijnen in de aarde.

WASARA wil de Japanse landbouwers, vissers en in het algemeen de Japanse economie steunen na de tsunami door zaken te doen als gewoonlijk in de hoop dat Japan zich zo snel mogelijk zal herstellen. Bovendien willen ze een deel van hun winsten aan het Rode Kruis Japan doneren.

Zo mooi!

 

via http://www.wasara-eu.com/index.html

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Elephant Dung Paper

Elephant Dung Paper

Papier hoeft niet op een traditionele manier van bomen gemaakt worden. De elephant dung of beter gezegd de poep van de olifant is er ook geschikt voor. Een olifant eet dagelijks enorme hoeveelheden bananen, suikerriet, takken, bladeren,… Een deel hiervan verteert het dikhuidige dier maar […]

Print Friendly, PDF & Email
Wat te doen met oude magazines en kranten?

Wat te doen met oude magazines en kranten?

Sorteren en recycleren…of creatief zijn! Papier? Hier! Fleur je interieur op met zelfgemaakte papieren decoratiestukken… Papieren regendruppels Oud papier, een schaar, lijm en een beetje creativiteit is het enige dat je nodig hebt voor deze fijne regendruppels. Hang ze aan de muur of aan de plafond […]

Print Friendly, PDF & Email


4 thoughts on “WASARA, papieren servies voor spirituele verrijking”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *