Wat hebben je beste vriend en je grootouders met elkaar gemeen?

Wat hebben je beste vriend en je grootouders met elkaar gemeen?

I ♥ Eco houdt van recycleren en jullie waarschijnlijk ook. Je kan papier of PET-flessen verzamelen om te laten recycleren, maar je kan ook verder gaan met je recycleerdrang. Hergebruik je oude interieurspullen en vorm ze om tot nieuwe huiselijke blikvangers! Gemakkelijker gezegd dan gedaan… Hoe begin je daar in ’s hemelsnaam aan?

Men neme een koffer en make een stoel, of men neme een stoel en make een kapstok. Easy toch?

Hier enkele I ♥ Eco tips!

Is je beste, dikke vriend op je mooiste stoel gaan zitten en was je stoel zo onder de indruk van het gewicht van de vriendschap dat die het begaf? Droog je tranen en vorm de rugleuning van die favoriete stoel om tot kapstok. Bevestig een metalen haak in het midden van de rugleuning (die je ondertussen hopelijk van het zitvlak van de stoel hebt verwijderd) en je creëert stante pede een originele kleerhanger! Zo kan je je jas de volgende keer recht-streeks aan een kapstok hangen in plaats van hem op je stoel te gooien. Sssht, I know the feeling…

Als dat nu je enige stoel was, dan heb je er een nieuwe nodig! Neem je grootvaders koffer van de zolder – hij heeft die waarschijnlijk niet meer nodig, tenzij het niet goed zit met je grootmoeder – en maak er een coole stoel van. Verstevig de binnenkant van de koffer met een stalen skelet en bevestig twee comfortabele kussens in de koffer. Vergeet de stevige poten zeker niet, want van dit model kan je helaas geen kapstok maken!

Lag die zolder vol met koffers en wil je grootmoeder grote schoonmaak houden? Kies er dan de mooiste uit en stapel ze per drie op zodat ze hoog genoeg zijn om als nachtkastje te dienen. Werk de bovenkant af met een mooie, oude spiegel – die van je grootmoeder misschien – en je slaapkamer krijgt er gratis en voor niks een retro touch bij!

Voila, je interieur recycleren, is niet moeilijk, toch? Vergeet je beste vriend en je grootouders niet te bedanken voor hun hulp!

 

via www.designboom.com, www.cupcakesandcashmere.com en www.recreate.za.net

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.