Welkom Koffie Kàn!

Welkom Koffie Kàn!

En we gaan maar door! Bij deze verwelkomen we met veel trots onze nieuwe en derde partner Koffie Kàn. Hoera!

Koffie Kàn is een middelgrote Belgische koffiebranderij. Het familiebedrijf situeert zich in het hartje van Wenduine. De familie Vermeersch-Nijsters koos niet voor een industrieterrein maar ze bleven bewust in het centrum van hun dorp actief. Omdat ze vinden dat het ambacht van koffiebranden thuis hoort in het familie- en dorpsleven.

Bovendien engageert de familie zich om rekening te houden met de omgeving en die reikt veel verder dan de grenzen van hun eigen dorp. Zo bouwt Koffie Kàn een vrij vaste relatie op met kleine koffieplanters in Centraal en Zuid-Amerika, Kenia en Tanzania. Omdat de planters consequent superieure kwaliteit bieden, worden ze door Koffie Kàn fair betaald, zelfs meer als het normale gangbare tarief. Iedereen tevreden.

Het Belgische koffiebedrijf sponsorde eerder een scholingsproject voor straatkinderen in Colombia en steunt de projecten van Coffee Kids. Hiermee stellen ze een startkapitaal ter beschikking om mensen in koffiegebieden concreet vooruit te helpen. Ondernemende vrouwen krijgen microkredieten waarmee ze kleine investeringen kunnen doen en voor de kinderen worden scholen gebouwd.

Koffie Kàn wil meebouwen aan een duurzame en eerlijke manier van kwalitatief en gezond voedsel te telen. En dat doen ze met hun heerlijke koffie. De koffiebonen worden aan een minimale temperatuur gebrand zodat het resultaat een perfect verteerbare koffie is. Very Slow Food! 

Welkom Koffie Kàn!

via www.koffiekan.be

Beelden: Jan Verlinde

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Welkom Koffie Kàn!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.