Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Wie is Lisette en wat doet ze in Luilekkerland?

Wie is Lisette en wat doet ze in Luilekkerland?

Doelgericht, to the point en gedreven. Zo omschrijft de Nederlandse Lisette Kreischer zichzelf in drie woorden. En ik geloof haar. Op 29-jarige leeftijd heeft deze ecologische stylist in idealisme al vijf boeken en drie bedrijven op haar palmares staan! Haar nieuwste boek heet Lisette in Luilekkerland en heeft ze geschreven voor alle lekkerbekken op aarde. Lees even mee als je wil weten wie Lisette is en wat ze in Luilekkerland doet. Want speciaal voor I Eco heeft ze haar groot bakhart opengesteld!

I Eco: Waarom ben je een zogenaamde stylist in idealisme?

Kreischer: Ik bedenk en ontwerp concepten om zware boodschappen op een luchtige manier over te brengen zodat ze aantrekkelijk worden om iets mee te doen. Deze concepten giet ik dan in mijn boeken of maak ik concreet met mijn bedrijven. Als stylist in idealisme wil ik mensen inspireren om duurzamer te leven door stijlvol van het leven te genieten.

I Eco: Waar streef je naar?

Kreischer: Vanaf jongs af aan geloof ik in een wereld waarin we kunnen genieten met respect voor mens, dier en natuur. Ik streef naar een wereld waarin plantaardig eten als de norm wordt gezien. Misschien is dit een ideaalbeeld, maar met het platform Veggie in Pumps wil ik deze visie toch vertalen naar een sfeervolle levensstijl.

I Eco: Je bent vegetariër. Wat was de aanleiding voor die beslissing?

Kreischer: Ik was tien en gek op dieren. Overdag ging ik naar de kinderboerderij maar als ik ’s avonds thuis kwam, lagen de dieren die ik overdag zo graag zag, op mijn bord. Dat voelde niet goed, dus heb ik toen beslist om vlees te laten voor wat het is.

I Eco: Heeft die beslissing veel invloed gehad op het verdere verloop van je leven?

Kreischer: Ik bén die beslissing. Het heeft alles bepaald, mijn persoonlijke ontwikkeling, de invulling van mijn leven. Toen wist ik dat ik mijn bewustwording rond dit thema stap voor stap met anderen wilde delen.

I Eco: Naast vegetariër ben je zelfs veganist. Waarom juist?

Kreischer: Op een gegeven moment ben ik gestopt met producten te consumeren waar E-nummers aan toegevoegd waren en nog belangrijker met het eten van zuivel en eieren. Omdat de melk- en vleesindustrie onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar en omdat koemelk eigenlijk bestemd is voor een kalf en niet voor een mens, ben ik veganist geworden.

I Eco: Vind je dat je iets mist door vegetarisch en veganistisch te leven?

Kreischer: Missen? Dat wordt me wel vaker gevraagd. Nee, ik mis niets. Door veganistisch te eten, voel ik me beter. Ik heb er meer energie door gekregen, kleine lichamelijke kwaaltjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en mijn portemonnee is er zelfs beter van geworden door seizoensgroente te eten. Mijn eten smaakt me zelfs des te beter!

I Eco: Dit vormt ook de rode draad doorheen al je boeken, ook in je nieuwste boek Lisette in Luilekkerland. Wat is er zo uniek aan dit boek?

Kreischer: In Nederland bestaan er eigenlijk geen mooi vormgegeven veganistische bakboeken. Mijn bakboek is bovendien grotendeels suikervrij. Met Lisette in Luilekkerland wil ik een brug slaan tussen vegetariërs, veganisten, Cultural Creatives (kritische creatievelingen, n.v.d.r.), mensen met voedselallergieën, gezondheidsfreaks, foodies, lekkerbekken,… Ik wil laten zien dat veganistische baksels smakelijk en gezond zijn, dat ze lekker ogen én dat ze helemaaaal niet moeilijk zijn om te maken!

I Eco: Met welke ingrediënten werk je?

Kreischer: Natuurlijk alleen met 100% biologische ingrediënten! Fruit, half gezeefd volkorenmeel, soja-, rijst- en havermelk, sojayoghurt, rijststroop, agave nectar, bakpoeder, pure chocolade, cacao, kokosvet, zonnebloemolie, kruiden,…

I Eco: Waar haal je de inspiratie voor zoveel lekkers?

Kreischer: From life, echt waar! Door gewoon op straat te lopen, gesprekken te hebben met vrienden onder genot van een soja latte, gewoon door leuke dingen te doen. Overal is inspiratie uit te halen, als je er maar open voor staat en er ontvankelijk voor bent!

I Eco: Heb je je liefde voor koken van thuis uit meegekregen?

Kreischer: Mijn moeder stond inderdaad vaak in de keuken en maakte graag op ambachtelijke wijze gerechten van ouderwetse recepten. Maar toen ik als vegetariër zelf achter het fornuis gekropen ben, ontdekte ik plots de wondere wereld van groente, granen, noten, peulvruchten, kruiden, fruit,…

I Eco: Wat is jouw favoriete recept uit dit boek?

Kreischer: Oooh jeee, dat vraag je aan een lekkerbek als ik? Er zijn zoveel gerechten die ik heerlijk vind. De croissants vind ik zalig omdat ze niet heel gemakkelijk te maken zijn. Het is een proces van lange adem maar het genot is dan ook heel groot als het lukt en je eindelijk je tanden in dat knapperige, zoete broodje kan zetten! Zo ben ik ook verkocht aan de echte stroopwafels, de tompouce, en aan de scones en de Lemony Thyme Summer Cake! To die for!! Vooral die crème!!!!

I Eco: Waarom ‘Luilekkerland’?

Kreischer: Om het vooroordeel over veganisten die gestresseerd en depressief zouden zijn, weg te werken. Om te laten zien dat veganistisch bakken niet moeilijk is. Om te bewijzen dat veganistische gerechten niet saai, smakeloos, droog, taai en klef tegelijk zijn. Integendeel! Luilekkerland staat voor mij voor kinderlijk enthousiasme, ontspanning, onthaasting,… Kortom, voor genieten!

I Eco: Lisette, bedankt voor dit lekkere gesprek! 

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Wie is Lisette en wat doet ze in Luilekkerland?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.