Wil jij ook eens WWOOFen?

Wil jij ook eens WWOOFen?

WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms) is een wereldwijd netwerk van organisaties. Ze brengen biologische landbouwers en vrijwilligers met elkaar in contact zodat ze samen aan een duurzame manier van leven kunnen werken.

WWOOF publiceert lijsten van biologische boerderijen, kleine bedrijven en tuiniers die op tijd en stond een vrijwillige hand kunnen gebruiken. Als vrijwillige WWOOFer kan je kiezen voor de gastheer die je het meeste aanspreekt. De diversiteit van de gastheren zorgt ervoor dat je ervaring kan opdoen op verschillende gebieden.

In ruil voor vrijwillige hulp bieden de WWOOF gastheren eten, onderdak en kennis over biologische levensstijlen. Je maakt deel uit van de familie want als vrijwilliger betaal je niet voor je verblijf maar je wordt ook niet betaald voor je hulp. Eerlijke ruilhandel. Er wordt wel een kleine bijdrage aangerekend door de WWOOF organisaties zodat het netwerk behouden en verder ontwikkeld kan worden.

Wil jij ook eens WWOOFen?

Dan kan je in Oostenrijk bijvoorbeeld terecht bij Gabi. De 38-jarige vrouw woont samen met haar dochter Filippa op een boerderij met 12 geiten, 2 paarden, 2 koeien, 15 kippen en 4 katten. Voor de verzorging van haar kroost dieren en voor de renovatie van haar 300 jaar oude houten huis kan ze een extra handje gebruiken. Geiten met de hand melken, paardrijden, kaas produceren, fruitbomen verzorgen, jam en sapjes maken,… je leert het allemaal bij Gabi in ruil voor jouw helpende hand.

Check voor meer info de algemene site van WWOOF (Engelstalige website) en zoek je favoriete plekje uit waar je naar hartelust wil WWOOFen!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.