Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Winter Art By Walter Mason

Winter Art By Walter Mason

De Duitse kunstenaar Walter Mason bekijkt de natuur op een andere manier dan de meesten van ons. In zijn kunst gebruikt hij natuurlijke materialen en zo is Land Art zijn collectie van natuurlijke creaties waarin hij bladeren, bessen, water, gras en bomen integreert. Die kunstwerkjes legt hij vast op de gevoelige plaat.

Zijn kunst is slechts tijdelijk. Bladeren legt hij in een geometrisch design, hij snijdt er patronen in of hij laat er een spoor op achter om een patroon te creëren. De foto is het enige bewijs van zijn creatie die vaak teniet gedaan wordt door een windvlaag.

Over zijn werk zegt hij dat alles wat hij doet een experiment is. Het maakt niet uit of zijn foto nu goed is of niet. Het belangrijkste is wat hij eruit geleerd heeft. Wanneer hij voldoening krijgt uit zijn creatie is het experiment geslaagd, dan is zijn idee uitgewerkt. Wanneer dit niet het geval is, vraagt hij zich of waarom en uit die gedachtegang ontspruiten dan weer nieuwe ideeën.

Laat je zoals Mason ook inspireren door de prachtige natuur. Geniet van het wondermooie winterlandschap!

beelden: http://www.flickr.com/photos/meandermind/sets/1520378/

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Prachtig werk van Environmental Artist Nils Udo

Prachtig werk van Environmental Artist Nils Udo

Vandaag zetten we het werk van de Duitse schilder, fotograaf, beeldhouwer én installatiekunstenaar Nils Udo in de kijker. We focussen ons op zijn installaties die hij altijd laat plaatsvinden in de natuur. Hoewel hij zeer voorzichtig te werk gaat, met alle respect voor de natuur, […]

Print Friendly, PDF & Email
TRACK in Gent met boeken, boeken, boeken!

TRACK in Gent met boeken, boeken, boeken!

Nog tot 16 september kan je in Gent terecht voor een unieke kunstervaring, namelijk TRACK. Al sinds 12 mei tonen 41 internationele kunstenaars nieuw werk in enkele stadswijken van Gent. Voor dit kunstfestival heeft de Italiaanse kunstenaar Massimo Bartolini een openbare bibliotheek ontwikkeld meerbepaald een […]

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Winter Art By Walter Mason”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *