Bioweek, en je hebt de smaak te pakken!

Bioweek, en je hebt de smaak te pakken!

Van 2 tot 10 juni kunnen anderhalf miljoen Vlamingen weer de heerlijke smaak van bio ontdekken tijdens de Bioweek. Tien dagen boordevol kookworkshops, proeverijen, fietstochten, opendeurdagen en boerderijfeesten krijgen je zeker naar buiten!

Wat eerst te doen?

Wel, de Bioweek opent met Hasselt proeft bio op zaterdag 2 juni, aan de kathedraal. Speciaal voor deze Bioweek verandert Hasselt dus in de bio-hoofdstad van Vlaanderen. Kom mee genieten met overheerlijke hapjes en drankjes want biobedrijven uit heel het land brengen die dag hun kwaliteitsproducten mee. Denk aan ambachtelijk brood, roomijs (jaaha, het is er het weer voor), streekbier, smoothies en nog meer lekkers. Dit alles zonovergoten met muziek, straattheater en een zomerse bar!

En dit is nog maar het begin van de Bioweek. Meer activiteiten vind je hier!

Kan jij ook geen nee zeggen tegen een sappige aardbei? Dan kan je samen met Pieter Embrechts dit heerlijke seizoensvruchtje proeven in het kader van een wetenschappelijke test. Op zaterdag 9 juni mogen 300 mensen van alle leeftijden hun bevindingen geven in De Grote Aardbeientest zodat boeren de beste aardbeien voor jou kunnen kweken! En natuurlijk is er die dag uitzonderlijk een biomarkt waar je de rest van je dag kan spenderen. De kids kunnen zelf ballonnen leren plooien met Meneer Neus van De Kip van Troje en jij krijgt als proefpersoon een heerlijk bakje aardbeien mee naar huis!

En tot slot nodigen schoonste boerin Cindy en haar man Krist jou op diezelfde dag uit in Assenede om de Bioweek feestelijk af te sluiten! Want aan de serres van Hamerlinck kan je bio smullen tot je geen bio-pap meer kan zeggen. Ontdek in de serres hoe bio-groenten geteeld worden en hoe lekker bio ze smaken. Een smaaktest en een zelfplukproject zorgen voor de kers op de taart.

Bio, dat is kiezen voor een smaakvolle en betere wereld en dat kan je het best tijdens de Bioweek! Laat je gaan!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.