Op zoek naar het perfecte picknickdekentje

Op zoek naar het perfecte picknickdekentje

Hebben we je kunnen motiveren om een fietstochtje in te plannen? Of heb je gewoon zin om lekker te gaan picknicken? Dan heb je natuurlijk een picknickdekentje nodig!

Picknickdekentjes bestaan in alle vormen en soorten: je hebt er die gemaakt zijn uit patchwork of van gerecycleerde materialen, je vindt gehaakte exemplaren of je kan er zelf ééntje beschilderen.

Met een beetje creativiteit in je vingers of gewoon met heel veel goesting in je lijf, kan je gemakkelijk zelf een persoonlijk picknickdekentje met hedendaagse print maken.

Je hebt er niet veel voor nodig: enkel een goeie, grote stevige lap stof (eventueel waterdicht), schilderstape, folie of piepschuim, een potlood, verf en een kleine verfroller. Teken een patroon op de folie of op het piepschuim (je kan voor een V-vormig patroon kiezen maar voor de gemakkelijkheid is een rechte lijn even leuk). Knip je patroon uit en leg het op de lap stof. Markeer het patroon met de schilderstape op de stof en verf de ruimte tussen de aflijningen. Laat drogen en klaar is je picknickdekentje! Als je voor milieuvriendelijke verf wil kiezen, kan je trouwens terecht bij onze partner Tintelijn!

Heb je geen tijd om een picknickdekentje uit je mouw te schudden, dan liggen er gelukkig ook hippe verantwoorde picknickdekentjes zomaar klaar voor het grijpen!

De picknickdekentjes van Twine zijn handgemaakt uit een mix van 55% hennep en 45% biologisch katoen. De rugzijde is bedekt met waterdichte jute. Door de leren riempjes zijn de dekentjes makkelijk oprolbaar en handig om mee te nemen.

Kriebelt het om er toch zelf aan te beginnen? Dan inspireren we je graag met volgende voorbeelden. Maak een waterdicht dekentje met je oud douchegordijn, met je versleten lievelingsjeans, met T-shirts die te groot of te klein geworden zijn of brei je eigen exemplaar aan de hand van een patroon.

Veel genot bij het creëren van je ultieme picknickdekentje! En vergeet niet om ook van je picknick zelf te genieten!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.