Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

DIY Alternatieve kerstbomen

DIY Alternatieve kerstbomen

Als we aan kerstmis denken, denken we automatisch aan een pompeus versierde kerstboom. Liefst met zo veel mogelijk ballen, slingers, lichtjes, sneeuwvlokken en een kerstekindeke voor sommigen. Hou je wel van de traditie van kerstmis en z’n kerstboom, maar pak je het liever wat minder pompeus aan? Ziehier, inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een alternatieve kerstboom!

I love eco blog, alternatief kerstboom, kerst anders, kerst

Wat dacht je van een moodboard met je favoriete foto’s? In de vorm van een kerstboom natuurlijk. Kies enkele foto’s uit die je inspireren en die je graag gedurende de kerstperiode aan je muur wil hangen. Gemakkelijk, mooi en je spaart er een boompje mee uit!

Wil je toch een “echte” kerstboom in je woonkamer? Dan kan je een boom freesen uit multiplex. Maak een sjabloon van dennenpieken, frees dit 4 keer uit hout en lijm de 4 stukken tegen elkaar. Oh dennenboom!

I love eco blog, alternatief kerstboom, kerst anders, kerst

Heb je niet genoeg plaats om een echte, groene boom te zetten? Maar hou je wel van het warme hout? Maak eens een boswandeling en keer terug met een aantal takken. Zorg ervoor dat de takken verschillend zijn van lengte of zaag ze desnoods thuis in de gewenste lengte. Lijm kopspijkers of nagels op de achterkant van de takken en hang ze tegen de muur. Afwerken met lichtjes en wat groen en je hebt een magisch tafereeltje!

Ligt er misschien een oud pallet in je garage te verkommeren? Haal het boven water en zaag de plankjes in de vorm van een dennenboom. Vastspijkeren, een lichtsnoer eraan en klaar is kees.

I love eco blog, alternatief kerstboom, kerst anders, kerst

Hou je het liever zo sober en klein mogelijk? Zoek dan een mooie foto van een winters rendier. Hang het met een houten kleerhanger aan de muur, leg enkele fijne takjes op je dressoir en vergeet de lichtjes niet!

Of wil je voor de verandering een kerstboompje aan het plafond hangen i.p.v. een maretak? Sprokkel wat takjes, boor er in het midden een gaatje in en hang ze zo samen aan een draad.

Neem zeker ook eens een kijkje op ons Pinterest bord Christmas inspiration. Veel kerstplezier!

 

Beelden via de gelinkte blogs (Seventy Nine Ideas, Pikkuvarpunen, Free People, My Scandinavian Home, Pinterest, Skonahem)

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden

Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden

Wij hebben de smaak van zelfgemaakte geschenkjes alvast te pakken! Ben jij er ook klaar voor om nog meer handgemaakte kadootjes over te leveren aan vrienden en familie? Dan is dit boek de handige Harry die je nodig hebt. Het boek Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te […]

PrintFriendly and PDF
DIY Natuurlijke interieurtips voor kerstmis

DIY Natuurlijke interieurtips voor kerstmis

Wil je je huis opfleuren met een beetje kerstgroen? Dan hoef je niet ver te zoeken voor inspiratie. Voor je eraan begint, onthou je best onze insteek: less is more, bling bling is out, nature is in! Met dit in je achterhoofd en wat groen […]

PrintFriendly and PDF


2 thoughts on “DIY Alternatieve kerstbomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *