Qmilch, melk couture

Qmilch, melk couture

De Duitse ontwerpster en microbiologe Anke Domaske gebruikt voor haar jurken een 100% natuurlijk, eco vriendelijk weefsel dat hoofdzakelijk is opgebouwd uit het melkeiwit caseïne. De stof, die ze Qmilch gedoopt heeft, zou aanvoelen als zijde en heeft geen speciale behandeling nodig.

Momenteel is Qmilch dus al verweven in enkele van haar ontwerpen, een ecologisch verantwoorde revolutie in de modewereld!

Melkeiwitten worden als sinds de jaren dertig gebruikt in de textielindustrie, maar het is de eerste keer dat een kunstmatige stof hieruit opgebouwd is zonder tussenkomst van chemicaliën.

De melk waaruit de stof is geproduceerd voldoet niet aan de hygiënestandaarden van de voedselindustrie. In plaats van de melk op de afvalberg te dumpen, gebruikte Domaske de melkeiwitten als basis voor haar jurken, klaar voor jouw kleerkast. Van zes liter melk kan ze één zo’n jurk maken en daar betaal je rond de 200 dollar voor.

De jurk is bovendien ook goed voor de bloedcirculatie, als natuurlijke regelaar voor de lichaamstemperatuur en goed tegen huidveroudering door de aminozuren in de melkeiwitten.

Laat die volledige melk couture collectie maar komen!

via www.demorgen.be en www.ecouterre.com

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.