Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Qmilch, melk couture

Qmilch, melk couture

De Duitse ontwerpster en microbiologe Anke Domaske gebruikt voor haar jurken een 100% natuurlijk, eco vriendelijk weefsel dat hoofdzakelijk is opgebouwd uit het melkeiwit caseïne. De stof, die ze Qmilch gedoopt heeft, zou aanvoelen als zijde en heeft geen speciale behandeling nodig.

Momenteel is Qmilch dus al verweven in enkele van haar ontwerpen, een ecologisch verantwoorde revolutie in de modewereld!

Melkeiwitten worden als sinds de jaren dertig gebruikt in de textielindustrie, maar het is de eerste keer dat een kunstmatige stof hieruit opgebouwd is zonder tussenkomst van chemicaliën.

De melk waaruit de stof is geproduceerd voldoet niet aan de hygiënestandaarden van de voedselindustrie. In plaats van de melk op de afvalberg te dumpen, gebruikte Domaske de melkeiwitten als basis voor haar jurken, klaar voor jouw kleerkast. Van zes liter melk kan ze één zo’n jurk maken en daar betaal je rond de 200 dollar voor.

De jurk is bovendien ook goed voor de bloedcirculatie, als natuurlijke regelaar voor de lichaamstemperatuur en goed tegen huidveroudering door de aminozuren in de melkeiwitten.

Laat die volledige melk couture collectie maar komen!

via www.demorgen.be en www.ecouterre.com

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Hello, world!

Hello, world!

Dag wereld, hier ben ik dan! Twee jaar geleden verhuisde Steffi naar Australië en nam Maaike-Louise het roer over. Haar parcours verliep niet over een leien dakje en daarom besloot ze enkel weken geleden om de stekker eruit te trekken. Dat vond ik dan weer […]

Print Friendly, PDF & Email
Win een paar lentefrisse Nomadics sandalen!

Win een paar lentefrisse Nomadics sandalen!

De lente heeft zich de afgelopen dagen van z’n beste kant laten zien! En met de zomer in aantocht (we blijven positief) zorgen wij ervoor dat jij je voetjes ook van hun beste kant kan laten zien! Want in de maand juni verloten we elke […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *