Umicore Solar Team

Umicore Solar Team

Afgelopen weekend is de zonnewagen van het Leuvense Umicore Solar Team als achtste geëindigd in de Veolia World Solar Challenge. In Australië is deze race het officieuze WK voor wagens die op zonne-energie rijden. Er deden 37 teams uit universiteiten over de hele wereld mee. Wij zijn fier dat het Belgische team na 3021 kilometer een achtste plaats haalde!

Omdat de klassieke energiebronnen uitgeput raken, moeten we op zoek naar duurzamere en groenere vormen van energie. Het Umicore Solar Team spitst zich daarom toe op zonne-energie.

Het team wil deze energievorm verder ontwikkelen en toont met hun zonnewagen een toegankelijke toepassing aan het publiek. Volgens het team zijn er verschillende technieken in de zonnewagen die ook gebruikt kunnen worden binnen de automobielsector. Ze zijn ervan overtuigd dat de knowhow die voortvloeit uit het ontwikkelingsproces van hun zonnewagens tot nieuwe innovaties zal leiden.

Ze beschouwen jongeren als de toekomst en willen hen motiveren om een opleiding te volgen die inspeelt op duurzame energie. Zo kunnen ze helpen om een mooiere samenleving te creëren.

Dit project is een goede stap in de richting van hernieuwbare energie als commerciële energiebron. Er is nog een lange weg af te leggen en daarom verdient het project des te meer aandacht en inzet van iedereen.

Bij ons staan ze al in de kijker!

 

via www.standaard.be en www.solarteam.be

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.