Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Een licht-gevende boomstronk haalt de natuur naar binnen

Een licht-gevende boomstronk haalt de natuur naar binnen

Voor zijn Brecce collectie ging de Italiaanse designer Marco Stefanelli op zoek naar natuurlijke objecten die op een of andere manier het einde van hun levenscyclus bereikt hebben.

Boomstronken, takken, brandhout, stukken van de stedelijke architectuur, stukken cement,… Stefanelli bedacht een ingenieuze manier om er stukken uit te houwen en die te vervangen door perfect gebeeldhouwde hars met ingebouwde LED-lampjes.

Het resultaat zijn lampen die de organische aard van hun oorspronkelijke vorm behouden hebben én prachtig gedempt licht werpen. Zo wil Stefanelli natuurlijke objecten een tweede kans geven, door er licht uit te trekken en zo onze zintuiglijke ervaring te versterken! Knap!

Bron: http://www.thisiscolossal.com

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Het Cradle to Cradle Concept

Het Cradle to Cradle Concept

Cradle to cradle, je hebt er al van gehoord of nog niet. Recycling en upcycling zijn termen die je misschien bekender in de oren klinken. Allemaal zijn het begrippen die te maken hebben met duurzame productontwikkeling, maar cradle to cradle is het summum van ecologisch […]

PrintFriendly and PDF
Zout water wordt zoet water…

Zout water wordt zoet water…

De Eliodomestico heeft niets met onze premier te maken, hoewel het ontwerp ook uit Italiaanse oorden afkomstig is. De ontwerper Gabriele Diamanti heeft een simpel zonne-oventje gemaakt waarmee zout water via een natuurlijk proces omgezet wordt in zoet water. Hoe werkt de zonne-oven juist? Heel simpel. […]

PrintFriendly and PDF


1 thought on “Een licht-gevende boomstronk haalt de natuur naar binnen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *