Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Gastblog Avalon: Nazomerse cocktail

Gastblog Avalon: Nazomerse cocktail

Het Gentse restaurant Avalon inspireert met zomerse receptjes, puur natuur. We kregen al een heerlijke carpaccio van raap voorgeschoteld en een reeks zomerijsjes.

Vandaag gaan we voor een cocktail van gember en vlierbloesem. Een nazomerse cocktail, perfect voor tijdens de Indian Summer!

I love eco blog, Restaurant Avalon, coctail, zelf maken, recept

Ingrediënten

– 400 ml gemberthee (of gemberbier)
– 400 ml vlierbloesemsap
– 8 ijsblokjes
– 1 takje citroenthijm
– 2 takjes citroenmelisse
– 1 takje pepermunt
– 1 rode pikante chilipeper in ringetjes (indien heel pikant zonder zaadlijst, indien niet pikant met zaadlijst)
– 1 limoen in 8 gesneden (voor de afwerking)
– eventueel bessendiksap

I love eco blog, Restaurant Avalon, coctail, zelf maken, recept

Werkwijze

Doe alles, behalve de ijsblokjes in een kan. Laat minstens 2 uur trekken. Giet de cocktail in glaasjes, doe er nog wat verse citroentijm bij, 2 partjes limoen, 2 ijsblokjes en werk eventueel af met een scheutje bessendiksap.

I love eco blog, Restaurant Avalon, coctail, zelf maken, recept

Kan je wel een scheutje alcohol verdragen? Leng de cocktail dan aan met een geut kruidige gin. Verhouding: 1 deel gin, 4 delen cocktail.

I love eco blog, Restaurant Avalon, coctail, zelf maken, recept

Een mooie afsluiter voor een zalige zomer!

Recept: Restaurant Avalon

Beelden: Steffi De Bie voor I love eco

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Ben jij een eco hero?

Ben jij een eco hero?

“Passie is the spice of life”, dat was Pamela Peeters’ drijfveer om haar boek Eco Hero te schrijven. Ze was 12 toen ze haar eerste milieutijdschriftje maakte. Ondertussen presenteert ze al enkele jaren op de Amerikaanse televisie een show rond ecologie, geeft ze milieuadvies en […]

PrintFriendly and PDF
Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Het begon als een blog: Green Kitchen Stories, met gezonde vegetarische recepten. Nu mogen David en Luise met trots hun eerste boek voorstellen: The Green Kitchen! Het boek deelt 100 recepten uit hun dagelijkse leven én geeft enkele simpele tips om je voorraadkast meer divers […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *