Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Het nieuwe leder is geboren…

Het nieuwe leder is geboren…

Over duurzame, natuurlijke materialen gesproken…Palmleer is een innovatief materiaal dat de Nederlandse ontwerper Tjeerd Veenhoven onderzocht heeft. Gedroogde palmbladeren worden bij ons voornamelijk gebruikt in wegwerpservies, voor zonnehoedjes en als bouwmateriaal voor daken. Maar Veenhoven heeft die palmbladeren gebruikt voor een aantal experimenten om tot een plantaardige stof te komen die koeleer imiteert.

Door de groene, frisse bladeren in water te weken worden ze flexibel en zacht. Veenhoven heeft dan een biochemische oplossing bedacht die uitdroging van de zachte bladeren voorkomt.

Voilà, palmleer werd geboren en kan de plaats innemen van producten afkomstig van dierlijk leer, zoals boekomslagen, tassen en schoenen. Minder belastend voor het milieu, maar even mooi!

We ♥ palmleather!

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Zout water wordt zoet water…

Zout water wordt zoet water…

De Eliodomestico heeft niets met onze premier te maken, hoewel het ontwerp ook uit Italiaanse oorden afkomstig is. De ontwerper Gabriele Diamanti heeft een simpel zonne-oventje gemaakt waarmee zout water via een natuurlijk proces omgezet wordt in zoet water. Hoe werkt de zonne-oven juist? Heel simpel. […]

PrintFriendly and PDF
DIY Natuurlijke interieurtips voor kerstmis

DIY Natuurlijke interieurtips voor kerstmis

Wil je je huis opfleuren met een beetje kerstgroen? Dan hoef je niet ver te zoeken voor inspiratie. Voor je eraan begint, onthou je best onze insteek: less is more, bling bling is out, nature is in! Met dit in je achterhoofd en wat groen […]

PrintFriendly and PDF


2 thoughts on “Het nieuwe leder is geboren…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *