Buitenmeubilair in een gerecycleerd jasje

Buitenmeubilair in een gerecycleerd jasje

Stephen Burks, één van de meest erkende industrieel ontwerpers van zijn generatie, zet zich in voor vernieuwend én duurzaam design.

Ook deze keer bewijst hij met Dala, een nieuwe lijn van tuinmeubilair, dat die combinatie mogelijk is. Samen met Dedon heeft hij een collectie buitenmeubilair ontworpen die zowel cultureel rijk is, als milieuvriendelijk én commercieel haalbaar.

De collectie is opgebouwd rond het concept van geïmproviseerde zitplaatsen. Met deze informele benadering van een bijeenkomst wil hij mensen stimuleren om de zetels te herschikken naargelang de ruimte en de stemming.

Dala bestaat uit een reeks holle stukken die opgebouwd zijn uit lichtgewicht aluminium frames. Doorheen dat frame is een unieke synthetische vezel geweven. De vezel, ontwikkeld door Dedon, komt voort uit gerecycleerde voedsel- en drankverpakkingen gemengd met recycleerbaar polyethyleen. Niet alleen de structuur van de zetels bestaat uit deze vezels, maar ook de oppervlakte, om te minderen in gewicht en afval.

Burks werkte samen met een gemeenschapsfabriek in de Filippijnen voor de productie van Dala. De unieke patronen die van elkaar verschillen zijn dus van de hand van de Filippijnse werkers. Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zeeblues met een witte structuur, gras met een groene structuur en vuurrood met een zwarte structuur.

Via: Ready made projects

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.