Check zelf of je voedsel écht bio is…met een iPhone sensor

Check zelf of je voedsel écht bio is…met een iPhone sensor

Er is iets nieuws gearriveerd in iPhone-land: een appcessory (een combinatie van een app en een accessoire voor iPhone) van Lapka die als een persoonlijke omgevingsmonitor zou werken.

Wanneer je de vier randapparaten aansluit op je iPhone wordt de vochtigheid/temperatuur, straling of elektromagnetische frequenties in je buurt gemeten en bovendien zou je kunnen checken of een voedingsmiddel al dan niet biologisch is.

Het ontwerp van de iPhone sensor ligt volledig in de lijn van de Apple filosofie: door het gebruik van eenvoud, oog voor detail en kwaliteit. En omdat het product in de sfeer ligt van gezondheids- en milieuzorg werd er gebruik gemaakt van biologische materialen zoals hout en ivoorachtig plastic.

Of we in de toekomst zelf kunnen testen of ons voedsel echt bio is, zullen we binnenkort weten. De iPhone sensor zit nu nog in een prototype-fase maar maakt zich klaar voor de markt. En als de sensor echt doet wat hij belooft dan mogen we nog meer snufjes verwachten zoals een allergiesensor, een glucometer, een bloeddrukmeter, een fitness tracker,…

Benieuwd! Welke snufjes zou jij nog handig vinden? Laat het ons weten!

 

bron: http://www.fastcodesign.com/1670479/iphone-sensors-test-if-your-food-really-is-organic#2

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.