Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Kastanje-hazelnootpuree

Kastanje-hazelnootpuree

Ben je van plan om dit weekend een wandeling te maken in het bos? Vergeet dan zeker niet om enkele kastanjes mee huiswaarts te nemen, want ze liggen voor het rapen en zijn het perfecte ingrediënt voor een winterse schotel!

Voor een kastanjepureetje, dat perfect kan dienen als bijgerechtje, heb je naast een handvol kastanjes en een paar aardappelen, ook Hazelnoot drink, Soja Drink en Cuisine nodig. En nu, pureren maar!

Wat heb je nodig om 4 personen te verrassen met dit pureetje?

– 350 g kastanjes
– 100 g aardappelen
– 1/2 l Provamel Hazelnoot drink
– 1/4 l Provamel Soja Drink Natuur
– 1/4 l Provamel Cuisine
– 1 eetlepel Provamel Bakken en smeren
– peper en zout

Hoe begin je aan het pureetje?

Kook de kastanjes ongeveer 10 minuten in gezouten water en pel ze warm. Maak een kleine inkerving in de kastanjes dan pellen ze eenvoudiger. Kook de geschilde aardappelen op een zacht vuurtje in de Hazelnoot Drink, Drink Natuur en Cuisine. Laat de gepelde kastanjes nog 10 minuten meekoken en giet dan alles samen af. Houd het vocht bij. Pureer nu het mengsel samen met de Provamel Bakken & Smeren en voeg kookvocht toe naargelang de gewenste dikte van de puree. Afkruiden met peper en zout.

Tip om het helemaal af te maken?

Voeg er nog een paar geroosterde hazelnoten aan toe om het gerechtje een krokant gevoel te geven. Je kan er op het laatste moment ook nog verse kruiden aan toevoegen.

Heb je de smaak te pakken? Check dan welke vegetarische recepten je nog wil uitproberen…En laat ons weten welke lekkere en evenwichtige maaltijd je als ontbijt, lunch of diner hebt klaargemaakt!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe Provamel-producten? Check dan snel hun Facebook-pagina!

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Wat schaft de pot vanavond?

Wat schaft de pot vanavond?

Geen inspiratie voor het zoveelste avondmaal? Dan vind je in dit boek misschien wel Wat de pot schaft… Het kookboek vol originele recepten geeft verrassende seizoenscombinaties prijs. Overheerlijk én tegelijkertijd goed voor onze planeet! Perfect voor milieubewuste foodies die alles willen weten over een authentieke en duurzame keuken. […]

Print Friendly, PDF & Email
Onze partner Koffie Kàn schenkt een koffiepakket!

Onze partner Koffie Kàn schenkt een koffiepakket!

We hebben onze derde partner Koffie Kàn nog meer net verwelkomd of ze schenken al meteen een heerlijk koffiepakket! Elke vrijdag verloten we 5 pakketjes met twee pakjes koffie, een receptenboekje (voor lekkere drankjes en dessertjes op basis van koffie) en een vershoudclip onder onze […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *