Wentelteefjes met hazelnoot en gebakken banaan

Wentelteefjes met hazelnoot en gebakken banaan

Voor een Belgische versie van de befaamde Banana Pancake ga je voor onze traditionele wentelteefjes, deze keer in een plantaardige versie, gecombineerd met gebakken banaantjes.

De Hazelnoot drink van onze partner Provamel zorgt voor een onverwacht smaakexplosietje. Gewoon uittesten zou ik zo zeggen!

I-love-eco-blog_Provamel_recept-wentelteefjes

Wat heb je nodig om die wentelteefjes lekker bruin te bakken?

– 1/4 l Provamel Hazelnoot drink
– 2 eieren
– een snuifje zout
– 1 eetlepel suiker
– 8 sneetjes brood
– 2 eetlepels Provamel Bakken en smeren

En om die banaantjes klein te krijgen?

– 2 bananen
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel Provamel Bakken en smeren

Hoe begin je eraan?

Maak een mengsel van de Provamel Hazelnoot Drink, de eieren en de suiker. Wentel de sneetjes brood erdoor. Bak de gewentelde sneetjes nu goudbruin met de Provamel Bakken & Smeren in een antikleefpan. Snijd nu de bananen in schijfjes, bak ze in de Provamel Bakken & Smeren en bestrooi met de suiker. Sneetjes op een bord, bananenschijfjes op de sneetjes en bananenwentelteefjes zijn het resultaat! Smullen maar…

Tip voor de niet zo zoetekauwen?

Als je niet zo’n zoetebekje bent, mag je de suiker in de pot laten. Het beslag is even lekker zonder suiker. Druppel ter compensatie wat limoensap op de schijfjes banaan.

Heb je de smaak te pakken? Check dan welke vegetarische recepten je nog wil uitproberen…En laat ons weten welke lekkere en evenwichtige maaltijd je als ontbijt, lunch of diner hebt klaargemaakt!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe Provamel-producten? Check dan snel hun Facebook-pagina!

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.