Made with love: Valentine Apple Chips

Made with love: Valentine Apple Chips

Would you like to be my Valentine? Volgende week is het weer zover. En hoewel we van het motto zijn elke dag is een liefdevolle dag mag er donderdag toch een klein extraatje aan te pas komen. Of je je lief nu overweldigt met kado’s en nog eens kado’s of niet, een knisperig appelchipke zal Valentijnsdag nog zoeter maken.

iloveecoblog_Valentijn_diy_appelchips_1

Wat heb je nodig voor de Hartige chips?

– (stevige) appels!
– 1 kopje water
– 1 theelepel citroensap
(- extra smaakmakers naar wens)

Hoe begin je eraan?

Was de appels goed en dep ze af met een doekje. Haal nu je mandoline boven of gebruik je vaste hand om de appels in dunne schijfjes te snijden. 3 mm is een goeie dikte, zo worden de schijfjes lekker knapperig. Verwijder de pitjes maar niet het klokhuis als je het mooie stervormige sjabloon van de appel wil bewaren. Met een beetje verbeelding komt er een hartje tevoorschijn en dat is aan te raden met Valentijn natuurlijk!

Verwarm de oven ondertussen voor op 100°C. Leg bakpapier op de bakplaten en zet ze uit de oven klaar voor zo meteen.

iloveecoblog_Valentijn_diy_appelchips_2

Meng het citroensap in het kopje water en dompel de dunne appelschijfjes in de vloeistof. Zo blijven de schijfjes lekker fris van kleur. Haal de schijfjes er één voor één uit en smeer het overtollige water aan de rand van het kopje. Leg de schijfjes nu verspreid op de bakplaten en laat ze 1 uurtje in de oven staan op 100°C. Draai de schijfjes na een uurtje om en laat ze weer voor een uurtje bakken.

Wanneer de schijfjes de gewenste knapperigheid hebben bereikt, haal je ze uit de oven en neem je ze van de bakplaat. Wanneer ze afgekoeld zijn, heb je appelchips! Hoera! Droog bewaren.

iloveecoblog_Valentijn_diy_appelchips_3

Je kan ook de avontuurlijke toer opgaan en er een extra smaakje aan toevoegen. Zo kan je de schijfjes, voor je ze in de oven zet, inwrijven met kaneel of kaneel + gember. Wil je een pittige versie? Wrijf de schijfjes dan in met vijfkruidenpoeder, een Chinese specerijenmix van steranijs, anijszaadjes, gember, kruidnagel, kaneel en soms peper. Wij hielden het licht avontuurlijk met kaneel.

Hebben jullie nog tips voor extra smaakjes? Vergeet ze dan zeker niet te delen, onderaan dit berichtje. Smakelijk!

iloveecoblog_Valentijn_diy_appelchips_4

Voor meer Valentijnsinspiratie herinneren we je graag onze tips van vorig jaar!

Via: Thing for boys

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.