Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Redden paddenstoelen de wereld?

Redden paddenstoelen de wereld?

Zullen paddenstoelen de wereld redden? Een vreemde vraag waar je spontaan ‘nee’ op zal antwoorden. Maar als het aan de meubelontwerpster Danielle Trofe, mycoloog Paul Stamets en productontwikkelaar Eben Bayer ligt, dan zijn de sponzige schimmels meer dan de basis voor een soep.

Voor haar laatste milieuvriendelijke meubelproject ontwikkelde Danielle de Mush-lume, een lamp die geïnspireerd door én gemaakt is met paddenstoelen. De lampenkap is biologisch afbreekbaar en verdwijnt tussen zijn paddenstoelen-vriendjes in de grond.

i love eco blog,paddestoelen,lamp, verpakking

Surfboards zijn standaard gemaakt van giftig plastic schuim en laat je dus best niet in de zee achter. Dankzij Ecovative komt er binnenkort een surfboard op de markt die meer rekening houdt met het milieu. De surfboards worden op dit moment gekweekt. Ja, je leest het goed. Het duurzame materiaal heeft, raar maar waar, paddenstoelen als basisbestanddeel. Benieuwd!

i love eco blog,paddestoelen,lamp, verpakking

Volgens mycoloog Paul Stamets kunnen paddenstoelen helpen bij het reinigen van vervuilde grond, het maken van insecticiden, het behandelen van de pokken en zelfs van griepvirussen.
i love eco blog,paddestoelen,lamp, verpakking

Productontwikkelaar Eben Bayer onthult zijn recept voor biologisch verpakkingsmateriaal. Landbouwafval zou door de toevoeging van mycelium of zwamvlokken omgevormd kunnen worden tot het verpakkingsmateriaal van de toekomst. Mycelium is een levend organisme dat gebruikt kan worden als lijm, om dus materialen zoals bovenstaande lamp aan elkaar te laten kleven.

Zijn paddenstoelen de supermannen van de toekomst? Als jullie nog producten uit paddenstoelen kennen, laat het ons dan zeker weten!

 

 

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Ben jij een eco hero?

Ben jij een eco hero?

“Passie is the spice of life”, dat was Pamela Peeters’ drijfveer om haar boek Eco Hero te schrijven. Ze was 12 toen ze haar eerste milieutijdschriftje maakte. Ondertussen presenteert ze al enkele jaren op de Amerikaanse televisie een show rond ecologie, geeft ze milieuadvies en […]

PrintFriendly and PDF
Zout water wordt zoet water…

Zout water wordt zoet water…

De Eliodomestico heeft niets met onze premier te maken, hoewel het ontwerp ook uit Italiaanse oorden afkomstig is. De ontwerper Gabriele Diamanti heeft een simpel zonne-oventje gemaakt waarmee zout water via een natuurlijk proces omgezet wordt in zoet water. Hoe werkt de zonne-oven juist? Heel simpel. […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *