Forest Man, een ontroerend verhaal

Forest Man, een ontroerend verhaal

Wat een prachtig verhaal! Een ode aan de natuur waar je stil van wordt.I love eco blog, Forest man

In het noordoosten van India ligt de snelgroeiende stad Jorhat. Een paar kilometer ten noorden van deze stad vind je Majuli, één van de grootste “riviereilanden” ter wereld. Majuli is een eiland dat zich in de Brahmaputra-rivier bevindt. Er wonen zo’n 150 000 mensen. Elk jaar worden de oevers blank gezet tijdens het regenseizoen. Dit betekent dat huizen onderstromen en bezittingen weggespoeld worden. Maar dat is niet alles. De miljoenen liters regen zorgen ervoor dat het land erodeert. Sinds 1917 is de helft van het land van Majuli verdwenen omwille van regenerosie. Wetenschappers zeggen dat het eiland binnen 15 à 20 jaar volledig verdwenen zou kunnen zijn.

De fotograaf/journalist Jitu Kalita woont in Jorhat en gaat regelmatig naar Majuli. Hij omschrijft het eiland als hemels. Het is daar waar hij Jadav Payeng ontmoet, een bijzonder man met een bijzondere missie.

Bekijk de prachtige documentaire. Jitu vertelt je zelf aan de hand van ontroerende beelden wie hij ontmoet. Kijk en geniet. Respect!

Meer info via www.facebook.com/TheForestForTheTreesMovie

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.