Een dag uit het leven van…Rianne de Witte!

Een dag uit het leven van…Rianne de Witte!

Vandaag volgen we de Nederlandse ontwerpster Rianne de Witte. Om inspiratie op te doen voor haar wintercollectie 2013 en alvast ook voor haar zomercollectie 2014 trok ze naar Parijs, meerbepaald naar Première Vision, een beurs voor de modeprofessional.

21 september, tijd voor Première Vision! Ik kijk al een hele tijd uit naar de beurs en ben blij dat ik eindelijk samen met mijn vriendin richting Parijs kan vertrekken. In Amsterdam stappen we enthousiast de Thalys op en drie uurtjes later staan we hier te glunderen op het perron in Gare du Nord. Ik ben klaar om me te laten inspireren. Let the day begin!

Première Vision is mijn jaarlijkse tussenstop in Parijs. Op deze toonaangevende stoffenbeurs ontdek je welke nieuwe trends het mode-seizoen zullen beïnvloeden. Hier zie je wat er leeft in de modewereld en het is deze beurs die ontwerpers inspireert voor hun toekomstige creaties. Elke ontwerper die op de hoogte wil zijn van nieuwe stoffen en invloeden zet deze beurs best op z’n to-do-lijstje. En dat is wat ik met plezier elk jaar doe…

Vandaag kijk ik vooral uit naar Knitwear Solutions. De beurs biedt voor het eerst een ruimte die volledig gewijd is aan breigoed. Enkele fabrikanten presenteren hun creatieve breigoed-collecties, internationale professionals delen hun brei know-how, er zijn brei studio’s en breimachinefabrikanten aanwezig. Hier haal ik mijn hart op en met een tas vol stalen en een opgeladen gemoed keer ik terug naar Amsterdam waar ik met deze nieuwe inspiratie aan een nieuwe collectie begin!

De Nederlandse ontwerpster Rianne de Witte is een pionier op het gebied van duurzame mode. Sinds 2005 is ze aangesloten bij Made-By, een organisatie die mode met respect voor mens en planeet steunt.

Wij kijken alvast uit naar je nieuwe collectie Rianne! Dank je wel om je dag te delen.


Foto’s via: Rianne De WittePremière Vision, Flickr By francisco.j.gonzalez

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.