Hoera, I ♥ Eco is twee jaar!

Hoera, I ♥ Eco is twee jaar!

Het is ondertussen een jaar geleden dat we 1 kaarsje mochten uitblazen. Dat betekent dat er vandaag 2 kaarsjes op onze verjaardagstaart staan! Klaar om met de wind in 2 mooie wensen te vervliegen.

Hopelijk hebben jullie het afgelopen jaar even hard genoten als wij. Er staat nog een spannend jaar in ’t verschiet, dus blijf ons zeker volgen. Het wordt een leuk en creatief 2013!

En dit nieuwe jaar, òns tweede jaar zetten we alvast al knutselend in met deze vrolijke party balloons. Want een feestje zonder ballonnen is geen echt feestje, toch?

Wat heb je nodig voor deze feestelijke ballonnen?

– de ballonnen zelf, blaas ze op of laat ze opblazen (met helium, want anders stijgt het ding niet op, let wel op dat ze dan nog in je auto passen)
– zijdepapier of een lichte stof in 3 à 4 verschillende kleurtjes (de stof mag niet te zwaar zijn want de ballon moet lekker kunnen zweven)
– een schaar
– kanten lint

Hoe begin je eraan?

1. Knip het lint in een strip van anderhalve meter lang, want dit kanten lint zal het traditionele lintje waarmee je de ballon bij de hand houdt, vervangen.

2. Knip de gekleurde stofjes in rechthoeken van 10 x 30 cm, 20 x 30 cm  en 30 x 30 cm. Zijdepapier hoef je niet te verknippen, vouwen is voldoende.

3. Verknip de stof in 2 cm brede reepjes, maar laat bovenaan een strook van een paar centimeter breed ongeknipt. Sommige stofjes hebben nu reepjes van 10 cm lang, andere van 20 cm of 30 cm.

4. Gebruik het reepje kant en bind het in het midden van de ongeknipte strook.

5. Vouw de verknipte stof met de reepjes dubbel zodat het stukje kant aan de linkerkant uitkomt. Rol de reepjes op en wikkel het kanten lintje nu rond de top en maak het vast met een knoop. Let er wel op dat je een paar centimeter van het kanten lintje vrij laat om aan de ballon te hangen.

6. Hang nu de rest van je gekleurde reepjes op dezelfde manier aan het kanten lintje, van boven naar onder.

7. Bind het kanten lint met z’n franjes aan de ballon en je hebt een feestelijke ballon om U tegen te zeggen!

 

Via: http://www.sweetthingblog.com/2012/06/fringe-balloon-diy.html

Print Friendly, PDF & Email


4 thoughts on “Hoera, I ♥ Eco is twee jaar!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.