Laat je Treemagotchi groeien!

Laat je Treemagotchi groeien!

Kennen jullie de Tamagotchi nog, het Japanse huisdiertje? De Treemagotchi is gebaseerd op hetzelfde concept. Alleen moet je geen virtueel huisdier in leven houden maar een boom. De Treemagotchi groeit en bloeit als je duurzame acties uitvoert. En je krijgt er een helpende kaboutershand bij, je staat er dus niet alleen voor!

Elke keer dat je via Treemagotchi een duurzame actie uitvoert, verdien je beukennootjes die je boom laten groeien en bloeien.

Treemagotchi is eigenlijk een online tool die je helpt om je levensstijl duurzamer te maken, door via internet slimme en duurzame acties te doen. Je kan bijvoorbeeld je papieren telefoongids opzeggen, een seizoensgroentekalender downloaden of een milieu-gerelateerde petitie ondertekenen. Alles gebeurt online.

Met Treemagotchi kan je samen met anderen bijdragen aan een betere wereld op een leuke en snelle manier.

Je boom is eigenlijk een goede-daden-graadmeter. Om de twee weken komt er een nieuwe actie online waarvoor je een aankondigingsmail ontvangt. Hoe ziet zo’n actie eruit? Elke actie bestaat uit twee onderdelen. Eerst is er een kleine quiz met drie multiple choice vragen rond een bepaald duurzaamheidsthema. Door deze vragen te beantwoorden, ontvang je een aantal beukennootjes. Dan komt de eigenlijke actie waarvoor je naar de website van een partnerorganisatie (zoals Oxfam Wereldwinkels, Bioforum, Velt,…) gestuurd wordt. Hiermee kan je dus ook beukennootjes verdienen.

Door gezamenlijk dezelfde actie uit te voeren, kunnen we wel degelijk een verschil maken! De Treemagotchi geeft ons als impactmeter een idee van de collectieve impact van de virtuele acties op de Echte Wereld.

Zin om mee te doen met Treemagotchi? Begin dan alvast met een account aan te maken. Volg de instructies en vanaf dat er een kabouter met een noot verschijnt, ben je vertrokken! De kabouter zal je noot planten en je later helpen om je boom te verzorgen.

PS: Laat je vrienden weten waar je mee bezig bent door een speciale widget te planten op digitale plekken, zoals je Facebookpagina, website of blog!

In naam van I Love Eco zullen we onze eigen Treemagotchi planten. Volg de groei van onze duurzaamheidsboom op onze blog! Succes ermee.

 

via www.treemagotchi.be en www.bewustverbruiken.be

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.