Recycled Glassware

Recycled Glassware

Heb je zin om je interieur een nieuwe look te geven nu de lente in aantocht is? Met volgende tips kan je de binnenkant van je huis in een handomdraai pimpen. Zonder al te grote ingrepen tover je een sfeervol resultaat tevoorschijn dankzij deze glazen eyecatchers!

Wist je trouwens dat glas het groenste verpakkingsmateriaal is? Glas is gemaakt van natuurlijke grondstoffen die in overvloed in de natuur te vinden zijn. Om glas te maken zijn we trouwens niet afhankelijk van fossiele grondstoffen, zeker wanneer hernieuwbare energie voorhanden is. En het is gemakkelijk te recycleren, kijk maar naar deze tips!

The Green Wine Bottle-reeks van David Guilfoose is een verzameling van functionele sculpturen uit gerecycleerde wijnflessen. Misschien niet zo evident om thuis zelf aan te beginnen, want hoe snijd je die hals van de wijnfles eraf zonder je eigen vingers te amputeren? Best aan een professional overlaten dus, zoals David. Zijn reeks omvat lampen, bellen, kaarsenhouders, juwelen en deze prachtige vazen. Elke vaas is uniek en handgemaakt, ter inspiratie van een groener leven. Klaar om gevuld te worden met een perfect boeket!

Jerry Kott begon met lege wijnflessen te experimenteren, gewoon omdat hij ze thuis had liggen en omdat hij wel van wijn hield. That’s my man! Hij snijdt de wijnflessen in stukken, polijst de randen en maakt het glas mat. Die stukken monteert hij in zijn Bottleforms, hybride flessen van verschillende maten, vormen én kleuren. Elke kleur die hij een fles geeft, is technisch gezien uniek dus zijn gerecycleerde flessen zijn ook één in hun soort. Zijn flessen komen tot leven als ze verlicht worden met natuurlijk licht, gevuld met vreugde!

Nog een laatste tip die je wel zelf onder handen kan nemen, een glazen hanglampje. Zoek een vintage glazen vaasje, eventueel met een geribbelde structuur en een leuk kleurtje. Monteer er een netsnoer aan en hang het met haakjes aan het plafond. Het geribbelde ontwerp verstrooit het licht in motiefjes over de muren. Mooi om zelf te doen of om snel bij Etsy te kopen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.