Weekendproject: DIY pennenzak

Weekendproject: DIY pennenzak

Het begin van het schooljaar nadert en de lijstjes met benodigdheden komen eraan. Ergens op dat lijstje staat vast en zeker de pennenzak, onmisbaar voor de student. En als je net als ik een tiener in huis hebt, is het niet zo eenvoudig om dit van je lijstje te schrappen. Want cool-heid primeert in dit geval…

Daarom beslis ik om dit jaar zelf de handen uit de mouwen te steken en er een cool geval uit te toveren. Omdat ik tijdens mijn drie jaar-durende mode opleiding bergen stoffen verzameld heb, kan ik er evengoed eens iets mee doen…

Geniet van deze “maak je eigen pennenzak” diy. Mijn tiener is alvast blij met haar nieuwe pennenzakjes en ik stiekem ook!

Wat heb je nodig voor een coole pennenzak?

*2 lapjes (stevige) stof

*1 (stevige) rits (een pennenzak is natuurlijk gemaakt om dagelijks door tienerhanden open- en dichtgeritst te worden)

* garen

* schaar, speltjes, naaimachine…

Speld de stof, met de goeie kant naar beneden gericht, op je rits. In dit coole geval is de blauwe stof de buitenkant van de pennenzak.

Speld ook het andere lapje stof op dezelfde manier op de rits. Als je dit juist hebt gedaan, dan heb je zoiets als de afbeelding rechtsboven. Geef nu nog eventjes een stikseltje op de stof en zo zit alles mooi vast.

Vouw de lapjes stof dubbel met de rits in het midden en de goeie (blauwe) kant naar binnen gericht. Speld de onderkanten vast en stik de lapjes toe. Stik daarna ook één zijkant toe. Let erop dat je het einde van de rits mooi afsluit met je stiksel. (zie foto rechtsonder) Als het goed is, is de bijna-pennenzak nu nog langs één kant open, aan de kant waar de rits opent.

Rits de bijna-pennen zak nu open en vouw de lapjes stof zo dubbel dat de rits de onderkant van de stof raakt. Speld de twee kanten vast, stik toe en verstevig eventueel met een overlock stiksel.

En voilà! Binnenstebuiten of in dit geval buitenstebinnen draaien en klaar!

Benieuwd naar jullie pennenzakjes. Laat gerust een foto van jouw creatie achter op onze Facebook pagina. Dat vinden we héél leuk!

Prettige start van het nieuwe schooljaar…

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.