Win de eerste Nederlandstalige gids voor eerlijke kleding!

Win de eerste Nederlandstalige gids voor eerlijke kleding!

Kleding, we zijn er elke dag mee bezig. Een mooie garderobe is onmisbaar voor iedereen die stijlvol door het leven wil gaan. Misschien wil je je kleerkast wel aanvullen met enkele fair trade stuks. Dan is dit boek van Marieke Eyskoot dé gids die je vertelt wat fair fashion nu eigenlijk is.

Marieke Eyskoot wordt dé eerlijke kledingexpert van Nederland genoemd. Ze wil eerlijke kleding op de kaart zetten, de manier waarop we over kleding denken veranderen en het verhaal achter onze kleren tot leven wekken.

170 andere handen hebben jouw kledingstuk aangeraakt voor jij het deze morgen zelf hebt aangetrokken. En door deze handen wordt jouw huid aangeraakt. Ze raken jou en jullie werelden worden één. Elk van deze mensen hebben een verhaal, net zoals jij. En wanneer je je op een grauwe ochtend in je gezellige cardigan wikkelt op de sofa, wikkel je je in deze verhalen en draag je ze met je mee. Deze mensen hebben jou nodig en jij hebt hen nodig. Dus waarom zou je niet van hen houden en hen wat aandacht geven? Wat is het verhaal achter jouw kleren? Als je ze apprecieert en er naar luistert, zal je hen op een gegeven dag horen praten.

Mariekes boek Talking Dress vertelt je alles over eerlijke kleding en lifestyle. Wat kan je zelf doen voor een groene garderobe? Waar kan je duurzame mode kopen? Het antwoord op deze vragen, aangevuld met tips, doe-het-zelf-ideeën, interviews, patronen, recepten, weetjes en nog veel meer vind je in haar boek en binnenkort in een gratis app die je kan downloaden in Apple en Google Play Stores.

Wij mogen alvast drie ecolovers gelukkig maken met dit mooie boek! Reageer op dit blogbericht en deel ons een mooi verhaal achter één van jouw kledingstukken. Laat je kleren praten en de drie mooiste verhalen worden beloond met Talking Dress.

Via: www.talkingdress.nl –  prachtige illustraties van Koosje Ruijgrok!

 

Print Friendly, PDF & Email


5 thoughts on “Win de eerste Nederlandstalige gids voor eerlijke kleding!”

 • Wat een super boek dat wil ik wel missen!!! Ik hou heel erg van kleding, anders zou ik ook niet begonnen zijn met ze zelf te maken/ontwerpen, Ik ben hierin gerold door kleding in tweede hands winkels kritisch te bekijken. Mooi stofje maar niet echt mijn ding, wat kan ik hier van maken? En zo kwam van het 1 het ander. Ook ben ik niet zo’n fan van kledij te verzamelen om te verzamelen. Ik heb liever een aantal unieke stuks waarmee ik kan combineren. Laat het zo zijn dat mijn kledingstukken waar ik het meeste complimentjes over krijg er allemaal zijn die ik een tweedehandswinkel gevonden. Op dit moment is tweedehands mijn manier voor meer eerlijke kleding te kopen, goed voor de aarde, goed voor de sociale economie en er wordt niemand voor uitgebuit, of toch geen tweede keer. Ik heb het vaak moeilijk met ketens die 1 eco-lijn uitbrengen. Ik denk dan steeds, ofwel ga je er helemaal voor ofwel niet 🙂

  Het boek lijkt me echt super interessant, hopelijk mag ik er eentje ontvangen 🙂

  • hallo Lelie, wat leuk dat je jouw visie deelt! Super leuk! Ivm die keten: ik denk dat het wel zijn voordelen heeft om het iets toegankelijker te maken voor iedereen. Bovendien kan het misschien de prijzen van de grondstoffen drukken voor kleinere ontwerpers. Denk je ook niet? Steffi 😉

 • Hi,

  Klinkt als een must have boek. Voor mij voelt het goed om kleding een tweede leven te geven. Uit die gedachte ben ik dan ook zo’n zes jaar geleden kledingruilfeesten gaan organiseren (maar ook omdat ik zelf veel te veel kleding koop). Het maakt me veel bewuster van wat, waar en waarom ik kleding koop. Het mooiste vind ik dat er achter bijna elk tweedehandskledingstuk een verhaal zit. En dat door het ruilen kleding weer als waardevol wordt ervaren door een nieuwe eigenaar. Daarom vind ik deze prijsvraag ook zo leuk!

  Een mooi voorbeeld van hoe een kledingstuk van mij een heel nieuw leven heeft gekregen gebeurde tijdens een post op Facebook van Ellie’s kledingkast. Ik had daar een foto gepost van 2 collega’s. Een van de twee meiden draagt op deze foto een Fred Perry polo die oooooit van mij is geweest. De laatste eigenares herkende het kledingstuk en post bij de foto:

  “Hey is dat niet het Fred Perry shirts dat van Femke was, toen via Ellie’s bij mij kwam en via mij weer bij Ellie’s en nu op deze foto? ”

  Deze reactie is voor mij echt goud waard, Ik heb die polo inderdaad geruild op een van onze eerste kledingruilfeesten met een vriendin, zij heeft deze polo 2 jaar later weer ingeleverd bij het kledingruilfeest van Ellie’s kledingkast, waarbij de polo weer een gelukkige nieuwe eigenaar heeft gevonden; mijn collega! Ze is er echt heel blij mee en draagt het shirt erg vaak. Ik wordt erg gelukkig van dit soort cirkels of life voor kleding. Stiekem blijft dit shirt terugkomen in mijn leven, we blijven naar elkaar kijken, beide gelukkig, dat is liefde!

  Kleding ruilen rules!

 • He leuke initiatieven. Vooral dat hermaken van 2e hands spullen.
  Ik probeerde al een paar keer zelf wat te maken maar tot nutoe is er nog niets draagbaar uit voortgekomen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.