Little Green Dress Kledingruil Event

Little Green Dress kledingruil Vintage kleding

Kledingruil feestje

Little Green Dress organiseert kledingruil events. Voor bijna geen geld nieuwe kleren mee naar huis nemen, ik vind het een fantastisch concept! Maartje Maas, de eigenaresse van Little Green Dress, vindt dat ook. Vandaar dat ze met haar bedrijf Little Green Dress het hele land doortrekt om kledingruil feestjes te organiseren. Ik blogde eerder al eens over een kledingruil in het park. Erg leuk! Voor de kledingruil events van Little Green Dress koop je een ticket. Ik was benieuwd of betalen voor een kledingruil meerwaarde heeft. Er waren op deze kledingruil zoveel extra’s dat ik inmiddels vind dat het ticket zijn geld waard is! Ik kan het je echt van harte aanbevelen, vooral als je nog nooit eerder kleding hebt geruild.

Little Green Dress Kledingruil events

Hoe werkt een Little Green Dress kledingruil?

Hoe dat nou werkt? Zo’n dag? De kledingruil wordt gehouden in Utrecht op een fantastische plek: In de Ruimte (iedereen die wel eens flexwerkt in Utrecht: gaat er heen!). In de uitnodiging staat dat ik 3 tot 5 stuks (schone) kledingstukken mag meenemen. Zodra ik binnen kom, hangt er al een gezellige buzz. Meteen merk ik dat het kledingruil event professioneel is opgezet. Ik word keurig ontvangen door een een legertje meiden. Zij nemen mijn kleding aan en hangen alles aan kledingrekken. Eigenaresse Maartje legt ons uit wat de bedoeling is:  eerst krijgen we de tijd om alles te passen. Wat je mooi vindt, hang je terug in de rekken. Zo krijgt iedereen de kans om alles te passen.

Later krijgen we allemaal een bordje met een nummer. De kleding wordt dus geveild! Soms ben ik die enige die een bepaald kledingstuk wil. Goeie deal want er zit een Only broek bij die ik precies pas. Die neem ik dus sowieso mee naar huis! Er gaan ook een paar dingen aan mijn neus voorbij. Jammer maar helaas. Ik ben blij voor die ander als ik haar opgetogen gezicht zie. Ook heb ik enorm geluk. De computer van Maartje beslist dat ik met het mooiste jurkje naar huis ga (nouja, die vond ik in elk geval de mooiste!). Omdat er zoveel kleding is, gaat uiteindelijk iedereen tevreden naar huis. En wat overblijft, gaat naar stichting Humana.

Little Green Dress Kledingruil

Heerlijke taartjes

Tot zo ver is de kledingruil eigenlijk een gewone kledingruil. Goed geregeld, dat wel. Maar nu komt de echte meerwaarde van betalen voor een ticket: er zijn allerlei leuke extra’s! Het is een echte happening. Zo kunnen we tussendoor snoepen van de heerlijke taartjes van Suiker&Bloem. Annemarie de Jong  bakt met haar bedrijfje niet alleen gewone taart maar ook glutenvrije taartjes. Zelfs de veganisten komen bij Suiker&Bloem aan hun trekken.

Bellefleur Kramer van Belle ReDesign op de kledingruil van Little Green Dress. Kleding vermaken en redesignen!

Belle ReDesign

Een andere sensatie op deze Little Green Dress kledingruil is Bellefleur Kramer van Belle ReDesign. Belle pakt aan het begin van de middag een aantal kledingstukken. Vervolgens trekt ze zich terug achter een naaimachine. Tot mijn verbazing weet Belle binnen een paar uur een onwijs gave tas te maken van spijkerstof. En een paar saaie kledingstukken tot iets hips om te toveren. Zo was het vest op de foto hierboven eerder die dag een saaie trui. De redesigns worden verloot onder alle deelnemers. Echt cool! Als ik ooit nog eens vreselijk veel tijd over heb, ga ik bij Belle leren hoe ik een gaaf kookschort maak van oude spijkerstof!

Lizzie Kroeze van Facing West op de kledingruil van Little Green Dress

Facing West

Ook ongelofelijk gaaf is wat Lizzie Kroeze van Facing West aan het doen is. Zij maakt prachtige plaids van spijkerstof die ze zelf borduurt. Ook spijkerjasjes bewerkt ze met de hand. Steekje voor steekje zie je hoe Lizzie doorsnee spijkerjassen verandert in stoere jacks met een prachtig patroon er op. Het is een tergend langzaam werkje maar het resultaat is er echt naar. Dat iemand daar zo veel geduld en passie voor kan hebben, prachtig! Op de site van Facing West kan je vinden wat Lizzie nog meer voor moois maakt.

Maaike-Louise Bakker bij kledingruil van Little Green Dress. Foto van Eef Evers.

Goodies

En alsof het allemaal nog niet genoeg is dat ik gave kleding mee naar huis neem liggen er op een grote tafel allerlei goodies uitgestald. Er ligt Chocola van Tony’s Chocolonely, doosjes biologische thee van Clipper,verpakkingen met Seepje, de nieuwste manier van biologisch wassen en Maisboogies (biologische kindersnack). Ik neem van alles iets mee en tot slot laat ik nog een lollige foto maken i n de Photobooth van Fotograaf Eef Evers. Een mooi aandenken! En dan ga ik heel tevreden naar huis! Bedankt Maartje voor een top middag!

SONY DSC

 

Print Friendly, PDF & Email


3 thoughts on “Little Green Dress Kledingruil Event”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.