Blij met onze nieuwe naamkaartjes, dankzij slow printing

Blij met onze nieuwe naamkaartjes, dankzij slow printing

Wij hebben nieuwe naamkaartjes uit katoenpapier! En het zijn niet zomaar kaartjes. Nee hoor, het zijn letterpress kaartjes, gedrukt volgens de principes van de oude boekdrukkunst. In een wereld waar alles digitaal en snel verloopt, kan je dit proces wel omschrijven als slow printing.

Sebastiaan van Studio Esteban: “Hoe boeiend ik de digitale, mobiele wereld ook vind, wanneer je een naamkaartje ontvangt of een wenskaart toegestuurd krijgt die je fysiek kan voelen en ruiken, geeft dat toch dat tikkeltje extra.”

I-love-eco-blog_The-Arban-press_1

Studio Esteban is een jonge letterpress studio die onze kaartjes onder handen heeft genomen. Ze combineren een eeuwenoude printmethode met volledig mechanische machines van meer dan een halve eeuw oud om grafische ontwerpen tot leven te wekken. Zo maken ze unieke drukwerken die je dus niet alleen kan zien, maar ook kan voelen. Dankzij hun passioneel handwerk hebben wij kaartjes die uniek aanvoelen – dankzij de diepdruk- en ons hart en dat van anderen raakt.

I-love-eco-blog_The-Arban-press2

Sebastiaan: “Wat voor mij persoonlijk heel boeiend is bij het maken van een letterpress kaart is de ‘craft’ of het ‘vakmanschap’ dat erbij komt kijken. Het is een heel arbeidsintensief proces waarbij bijna elk kaartje een aantal keer door je handen passeert. Zo heb je een grote controle over wat je maakt en kan je door kleine, manuele instellingen focussen en bijsturen om een zo’n mooi mogelijk letterpress drukwerk te maken. “

I-love-eco-blog_The-Arban-press3

Sebastiaan: “Papier en inkt in combinatie met zo’n oudere druktechniek zorgt voor een perfecte imperfectie. Elk kaartje is hetzelfde als het vorige of het volgende kaartje dat uit de pers komt, maar op een bepaalde manier toch helemaal uniek. Soms is de structuur van het papier een tikketje anders, soms de structuur van het ingeïnkte beeld. En dat maakt het resultaat voor mij ook zo mooi en op een zekere manier ook heel humaan.”

i-love-eco-blog_the-arban-press_4

Sebastiaan: “Het soort drukwerk dat ik maak, gaat deel uitmaken van mensen hun geschiedenis. En dat maakt het toch extra de moeite om van elk drukwerk iets ontzettend moois te willen maken.”

Als je ons naamkaartje binnen 20 jaar terugvindt, denk dan even terug aan ons en geniet van de prachtige, unieke structuur die Sebastiaan met z’n drukpers aan ons kaartje heeft gegeven!

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Blij met onze nieuwe naamkaartjes, dankzij slow printing”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.