Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Le plastic, c’est chic!

Le plastic, c’est chic!

iloveecoblog_TasHadhiwit

Of hoe afval tot een prachtige tas verwerkt kan worden!

Wie door landen zoals Burkina Faso, Mali en Niger reist, ziet het zwerfplastic overal. De zwervende plastic zakjes worden wel opgeveegd, maar omdat ze buiten de stad op een berg worden gegooid, blaast de wind ze terug de stad in.

In Burkina Faso heeft een coöperatieve een nieuw procédé bedacht om de zwervende zakjes een thuis te geven. 70 vrouwen en 3 mannen verzamelen de zakjes die ze daarna wassen en drogen. Dan knippen ze de zakjes zo dat er een lange draad ontstaat. Deze draad wordt dan samen met een katoenen draad geweven tot een unieke, sterke en glanzende stof.

De Hadhi Bag is het resultaat van zo’n weefproces met plastic en katoenen draad. Deze tas is bovendien het eerste ontwerp in de eigen collectie van Hadhi: eigentijds en strak design, geproduceerd volgens de principes van fair trade. Elke tas is uniek en krijgt door de speciale stof en de schouderriem uit gerecycleerd leder een zachte, vintage look.

Fashion gecombineerd met fair trade, daar houden wij van. Een mooie tas die een eerlijk loon waarborgt!

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Ben jij een eco hero?

Ben jij een eco hero?

“Passie is the spice of life”, dat was Pamela Peeters’ drijfveer om haar boek Eco Hero te schrijven. Ze was 12 toen ze haar eerste milieutijdschriftje maakte. Ondertussen presenteert ze al enkele jaren op de Amerikaanse televisie een show rond ecologie, geeft ze milieuadvies en […]

Print Friendly, PDF & Email
Introductie van het Ecoplan Gent

Introductie van het Ecoplan Gent

Begin juni kreeg ik een “officiële persuitnodiging” in mijn mailbox om het nieuwe Ecoplan van Gent als eerste te ontvangen én te testen. Daar zegt I ♥ Eco geen neen tegen! Ik was een half uurtje eerder aanwezig bij de gezellige Gentse Coffee bar Simon Says. […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *