DIY Babytruitje breien

DIY Babytruitje breien

Het was een twintigtal jaar geleden dat ik een breinaald vast had, die niet diende als rugkrabber. Eén van m’n beste vriendinnetjes zou moeder worden en ik moest en zou stiekem een truitje breien voor het ongeboren stukje vriendin. Aanleiding was een oude Phildar-zak uit moeders tijd die ergens voer voor motten stond te wezen. In de zak onaangeroerde bollen wol. In mijn hoofd een lumineus back-to-basics-idee.

I love eco blog DIY truitje 1

Ik dus naar breishop Julija. Op zoek naar een patroon. Ik koos er eentje uit van Citronille: Cardigan au point mousse pour bébé. Leuk, schattig, mooi, simpel, goedkoop. En in het Frans. Point mousse betekent dus ribbelsteek, maille steek, emmanchure armsgat enzovoort. Na wat gevloek, vertaalwerk en research op YouTube kroop ik toch maar in mijn breipen. Klaar om mezelf niet te onderschatten.

I love eco blog DIY truitje 2

Slow living it is, ce tricoter. Rechts, averechts, vermeerderen, teveel vermeerderen, opnieuw beginnen, rechts, averechts, verminderen, teveel verminderen,… Maar laat je niet ontmoedigen. Zelfs zonder bomma in de buurt wint de aanhouder. De vele tutorials op YouTube – mét slaapverwekkend muziekje – doen hun werk.

I love eco blog DIY truitje 3

Ondertussen bevalt de moeder van haar dochter. Het truitje was af, althans in 5 lapjes. Snel aan elkaar naaien, fluitje van een cent toch? Zonder te overdrijven, maar echt zonder te overdrijven: ik had de kleerkast van een hele kroost bijeen kunnen naaien.

I love eco blog DIY truitje 7

En toen brak het moment aan, meesterwerk voltooid. Ik, zo fier als een gieter, met het truitje naar de vriendin. De vriendin ontroerd en het truitje paste…niet. Helaas pindakaas. Maar toch een verdienstelijke poging, al zeg ik het zelf. Tip voor de dapperen onder jullie: bekijk moeders buik aandachtig en meet groter dan je fantasie. Een baby is klein maar niet zo klein.

I love eco blog DIY truitje 6

Beelden: Wendy Kegels

Print Friendly, PDF & Email


4 thoughts on “DIY Babytruitje breien”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.